Aleksejs un Jūlija Danilini Latgalē
Foto: Privātais arhīvs

Bioloģiskā lauksaimniecība, inovatīvi pārtikas produkti un tūrisms – šādu saimniekošanas modeli Rēzeknes novadā izvēlējusies Danilinu ģimene. Drosmīgo soli aiziet no algota darba, lai sāktu savu biznesu, pirmais spēra Aleksejs. Redzot, kā viņam izdodas viss iecerētais un cik patīkama ir brīvība, kad esi pats sev saimnieks, sekoja arī sieva Jūlija.

Tagad Danilini attīsta bioloģisko zemnieku saimniecību "Liepkalns", kurai lielākos spēkus velta vīrs, bet sieva pievērsusies graudaugu pārstrādei – IK "Healthy Snacks" ražo zaļo griķu batoniņus un citus produktus ar zīmolu "Griksi". Tie iekļaujas tā sauktajā superpārtikas (angliski – superfood) segmentā – ar uzturvielām bagāti pārtikas produkti, kas ir īpaši labvēlīgi veselībai un labsajūtai.

Nupat ģimene aptuveni 200 tūkstošus eiro ieguldījusi arī tūrisma objekta izveidē. Iedvesmojoties no cilvēku vēlmes iepazīties ar saimniekiem un iegādāties produktus tieši no viņu rokām, jau pavasarī durvis vērs "Griķu rezidence". 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!