Foto: Publicitātes attēli

"Luminor banka" izsniegusi ilgtermiņa finansējumu 1,9 miljonu eiro apmērā zemnieku saimniecībai "Grannes". Uzņēmums atrodas Aizkraukles novadā un nodarbojas ar graudkopību, apsaimniekojot 1500 hektāru zemes, informē bankas pārstāvji.

Saimniecībā galvenokārt audzē kviešus (34%), zirņus (25%), rapsi (7%), rudzus (10%) un pupas (9%). Atlikušo apsaimniekoto platību izmanto dažādiem ar zaļināšanu un slāpekļa piesaistīšanu saistītiem pasākumiem – sarkanā āboliņa un zaļmēslojuma papuvi klātām platībām.

Uzņēmums šobrīd ir pilnībā nodrošināts ar nepieciešamo tehniku, tika iegādātas tiešās sējas sējmašīnas, kas samazina izmaksas, apstrādājot laukus, kā arī nodrošina "gudrās" lauksaimniecības tehnoloģijas.

"Kopš darbības uzsākšanas, zemnieku saimniecība "Grannes" ir būtiski attīstījusies. Pēdējos desmit gadus, ik gadu ir palielinājušās saimniecības apstrādātās platības un apgrozījums. Saimniecība ir pārvarējusi dažādus ekonomiskos ciklus, kas saistīti ar mainīgo graudaugu ražu laikapstākļu ietekmes dēļ. Labprāt atbalstām ar ilgtermiņa finansējumu, jo ZS Grannes ir spējusi sevi apliecināt un īsteno teicamu izaugsmi," saka "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Pēdējā desmitgadē ZS "Grannes" apgrozījums teju dubultojies, stabili pieaugot. Pērn ZS "Grannes" turpināja palielināt graudkopības platības un sasniedza apgrozījumu virs 1 miljona eiro.

"Septiņpadsmit gadu darbs zemnieku saimniecībā ir sniedzis zināšanas un pieredzi, kā attīstīt uzņēmējdarbību, lai tā būtu peļņu nesoša un vērsta uz izaugsmi. Cieši sadarbojos ar citiem šīs nozares pārstāvjiem, lai apmainītos ar informāciju un pārņemtu labāko praksi. Arī pats labprāt dalos ar pieredzi graudkopībā un saimniekošanas uzlabošanā. Šobrīd mūsu saimniecības tehnikas parks ir labi nokomplektēts, un darbam ir pieejama visa nepieciešamā tehnika. ZS "Grannes" ir LPKS "Latraps" biedrs, kas nodrošina izaudzētās ražas pirmapstrādi un produkcijas realizāciju tirgū. Mums ir divi angāri tehnikas, graudu un minerālmēslu uzglabāšanai," stāsta ZS "Grannes" vadītājs Lauris Saliņš.

Zemnieku saimniecība dibināta 2006. gadā un atrodas Aizkraukles novada Vietalvas pagastā. Uzņēmums nodarbina vidēji 6 darbiniekus, bet sezonas laikā darbinieku skaits tiek palielināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!