Foto: DELFI kolāža (Shuttestock; publicitātes foto)
Pēc divu gadu rallija, pārtikas cenas maijā beidzot uzrāda nelielu samazinājumu, šonedēļ atskaitījās statistiķi, tomēr kopumā inflācijas rādītājs joprojām ir rakstāms ar divciparu skaitli un cenas arī turpmāk būs augstas.

Vasaras svelmei pieņemoties spēkā, Jūrmalas viesmīlības nozare cer uz labiem darbības rezultātiem, turklāt uzņēmēji joprojām tic šīs pilsētas potenciālam, atverot jaunas viesnīcas.

Palielinās arī piedāvājums mājokļu īres segmentā, tostarp apdrošinātājs "Balcia" rekonstruējis ēku, kurā izvietotas biroju telpas un īstermiņa īres dzīvokļi, savukārt vairāk nekā 200 jaunus dzīvokļus Rīgas tirgū šogad ievieš "Lumi Capital".

Latvijas vienradzis "Printful" paziņojis, ka ir iegādājies ASV uzņēmumu "Snow Commerce", kas nodrošina e-komercijas risinājumus pasaulē zināmiem zīmoliem. "Latvijas Loto" un lietotu apģērbu tirgotājs "R.D.A." atskaitījušies par darbības rezultātiem, uzrādot iespaidīgu peļņu. Savukārt "Bite Latvija" pacietības mērs ir pilns, operators iesniedzis sūdzību Eiropas Komisijā par "sistemātisku ES tiesību normu pārkāpšanu publisko iepirkumu jomā Latvijā".

Pasaule sekoja līdzi "Apple" jaunumiem – šis ražotājs izziņoja virtuālās brilles "Vision Pro".

'Delfi Bizness" apkopojis un piedāvā iepazīties ar šiem un citiem šīs nedēļas notikumiem un jaunumiem.

Apdrošinātājs 'Balcia' investē sešus miljonus eiro ēkas renovācijā Rīgas centrā

Foto: Publicitātes foto


Apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums "Balcia Insurance SE" ("Balcia") investējis sešus miljonus eiro īpašumā esošās daudzstāvu ēkas renovācijai Valdemāra ielā, Rīgā, "Delfi Bizness" informēja "Balcia" pārstāvji.

Lasīt vairāk

'Printful' iegādājas ASV e-komercijas uzņēmumu 'Snow Commerce'

Foto: Publicitātes foto


"Draugiem Group" uzņēmums "Printful" iegādājies "Snow Commerce" – uzņēmumu ASV, kas nodrošina e-komercijas risinājumus daudziem tādiem pasaulē pazīstamiem zīmoliem kā "Paramount", "Warner Bros.", "Discovery", "NBCUniversal" un citiem, "Delfi Bizness" informēja "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Lasīt vairāk

Inflācijas temps bremzējas, bet cenas joprojām būs augstas, spriež ekonomisti

Foto: Shutterstock


Gada inflācija Latvijā jau drīzumā nokritīs zem 10% atzīmes, sagaida banku ekonomisti. Tomēr uz ļoti strauju vispārēju cenu kritumu pagaidām varam vēl necerēt – joprojām būs preces un pakalpojumi, par kuriem būs jāmaksā aizvien vairāk.

Lasīt vairāk

Jūrmala bez Krievijas tūristiem; piedāvājumu papildina trīs jaunas viesnīcas

Foto: Shutterstock


Vēl pirms dažiem gadiem Jūrmalas viesmīlības bizness bija visnotaļ atkarīgs no Krievijas atpūtniekiem, strauji auga Baltkrievijas viesu skaits, taču Covid-19 pandēmija, bet jo īpaši Krievijas sāktais karš Ukrainā situāciju būtiski pamainījis. Tagad nozari balsta galvenokārt vietējie – Baltijas valstu – atpūtnieki.

Lasīt vairāk

Foto: Kupls papildinājums īres tirgum Rīgā; jākonkurē ar privātajiem

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI


Latvieši mēdz igauņus vilkt uz zoba par viņu lēnīgumu, taču mājokļu tirgū ir pretēji. Ja igauņi tik ilgi prātotu un pieņemtu lēmumu par dzīvokļa īri, viņi nekad pie tāda Igaunijā netiktu, saka nekustamo īpašumu ieguldījumu pārvaldes uzņēmuma "Lumi Capital" partneris Martins Rekors (Martin Rekor).

Lasīt vairāk

'Apple' dators turpmāk arī uz sejas – izziņo virtuālās brilles 'Vision Pro'

Foto: Publicitātes attēli


Aizsākot savu ikgadējo izstrādātāju konferenci, Kalifornijas tehnoloģiju milzis "Apple" izziņojis jauna tipa ierīci - uz sejas valkājamu datoru "Vision Pro". Tas solās būt vairāk kā tikai virtuālās realitātes brilles, ļaujot datorvidē gan strādāt, gan izklaidēties un mācīties. Līdz ar jauno ierīci tika izziņoti arī programmatūru atjaunojumi un datori.

Lasīt vairāk

OECD Latvijai šogad vienīgajai no Baltijas valstīm prognozē ekonomikas izaugsmi

Foto: LETA


Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) trešdien publiskotajā ziņojumā prognozē, ka starp Baltijas valstīm tikai Latvijā šogad gaidāma ekonomikas izaugsme.

Lasīt vairāk

'Bite Latvija' par publisko iepirkumu jomu Latvijā sūdzas Eiropas Komisijā

Foto: Shutterstock


Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" iesniedzis sūdzību Eiropas Komisijā (EK) par "sistemātisku Eiropas Savienības (ES) tiesību normu pārkāpšanu publisko iepirkumu jomā Latvijā", "Delfi Bizness" pavēstīja uzņēmumā.

Lasīt vairāk

'Dzimuši, lai pirktu sapni.' Krāpnieki aizvien aktīvāk izmanto cilvēku vēlmi ātri nopelnīt

Foto: Pixabay


Ik gadu krāpnieki pamanās nozagt miljoniem eiro no Latvijas iedzīvotāju maciņiem. Valsts policijas (VP) dati par gada pirmajiem četriem mēnešiem liecina, ka jau izkrāpti teju 3,5 miljoni eiro.

Lasīt vairāk

Lietoto apģērbu tirgotāja 'R.D.A.' peļņa pērn pārsniegusi 1,3 miljonus eiro

Foto: Pixabay


Lietoto apģērbu tirgotājs SIA "R.D.A." pagājušajā gadā strādāja ar 7,987 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 10,3% un bija 1,396 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Lasīt vairāk

'Latvijas Loto' – vēsturiski augstākie pārdošanas rezultāti

Foto: LETA


VAS "Latvijas Loto" 2022. gadā apgrozījusi nepilnus 79 milj. eiro, sasniedzot vēsturiski augstākos pārdošanas rezultātus, un pēc nodokļu nomaksas gūstot 13,24 milj. eiro lielu peļņu, liecina "Lursoft" pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

Lasīt vairāk

Mazās mājsaimniecības pakāpeniski tiks izstumtas no jauno mājokļu tirgus? Ko rāda aprēķini

Foto: Shutterstock


Divu cilvēku mājsaimniecībai jauna dzīvokļu cena vēl arvien ir "paceļama", savukārt viena cilvēka mājsaimniecība no šī tirgus segmenta jau pamazām tiek izstumta, izriet no nekustamo īpašumu kompānijas "Colliers Latvia" aprēķiniem.

Lasīt vairāk

Krīze Eiropas mēbeļu tirgū skar arī Baltijas valstis: Lietuvā aug bankrotu gadījumu skaits

Foto: Shutterstock


Lietuvas rūpniecības nozare, kas rada lielāko pievienoto vērtību – mēbeļu ražošana – piedzīvo ne tās labākās dienas. Pasūtījumu skaits samazinās, tāpēc nākas atvadīties no daļas darbinieku. Kautras cerības uz labākiem laikiem saistās ar šī gada beigām, bet īsta atveseļošanās gaidāma tikai pēc Ukrainas kara beigām.

Lasīt vairāk

Eiropas autoražotājiem procentu likmju kāpums sola problēmas

Pirmais ceturksnis pasaules lielākajiem automašīnu ražotājiem un attiecīgi to akciju cenām bija salīdzinoši labs, bet Eiropas Centrālās bankas (ECB) plāni turpināt celt procentu likmes rada bažas, ka Eiropas lielākie ražotāji saskarsies ar būtiskām problēmām atlikušajā gadā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!