Foto: LETA

Izsludināts konkurss uz par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās VAS "Latvijas gaisa satiksme" valdes locekļa amatu ar atbildību aeronavigācijas drošuma pārvaldības jomā un kvalitātes pārvaldības jomā, liecina paziņojums kompānijas mājaslapā.

Mēneša atlīdzība valdes loceklim pirms nodokļu nomaksas paredzēta 5960 eiro.

Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 2023. gada 29. jūnijam, ieskaitot.

"Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekļa amata kandidātiem prasīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātnē, ekonomikā, uzņēmējdarbībā, vadībzinātnē, informācijas tehnoloģiju, datorzinātņu jomā, finansēs, aviācijā vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī darba pieredze pēdējo 15 gadu laikā, kas atbilst vismaz vienai no norādītajām prasībām, proti, vismaz triju gadu pieredze valdes locekļa vai tamlīdzvērtīgā vadošā amatā aviācijas jomā, vai vismaz triju gadu pieredze vidējā vai lielā uzņēmumā valdes locekļa vai tam līdzvērtīgā vadoša amatā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstākā līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei).

Tāpat amata kandidātiem prasītas angļu valodas prasmes ne zemākas par B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei.

"Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekļa amata kandidātiem prasīta pieredze un zināšanas kvalitātes pārvaldības jautājumos, pieredze un zināšanas par jautājumiem, kas saistīti ar aviācijas nozari un aeronavigācijas drošuma pārvaldību, un zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīviem un labu korporatīvo pārvaldību.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs piecu darba dienu laikā iesniegt stratēģisko redzējumu (prezentācijas formā, līdz 10 minūtēm) par "Latvijas gaisa satiksmes" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Šobrīd "Latvijas gaisa satiksme" valdē strādā valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš, kura pilnvaru termiņš ir līdz 2026.gada 23.martam, un valdes loceklis Ivars Sviridovs, kura pilnvaru termiņš ir 2027.gada 6.janvāris. Vienlaikus 2023.gada 1.martā par "Latvijas gaisa satiksmes" pagaidu locekli tika iecelts Aivars Pūcītis.

Atbilstoši "Latvijas gaisa satiksmes" statūtiem kompānijas valdes sastāvā ir trīs locekļi.

"Latvijas gaisa satiksme" ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!