Foto: LETA
Gatavojoties Jāņiem, pirmssvētku nedēļā tradicionāli vairākkārt pieaug siera un alus pārdošanas apjomi. Tomēr novērojamas arī vairākas jaunas tendences. Dažas pienotavas atzīmē, ka šogad ir audzis pieprasījums pēc piena un sviesta, cilvēkiem izvēloties Jāņu sieru gatavot pašiem. Tāpat pircēji arvien biežāk iegādājas bezalkoholiskos dzērienus, tai skaitā īpaši pieaugusi bezalkoholiskā alus popularitāte.

Gadu gaidā tirgotāji un ražotāji novērojuši, ka svētku laikā pircēji labprāt dod priekšroku vietējiem produktiem, bet aktīvākā gatavošanās svētkiem tradicionāli notiek vien pāris dienas pirms Līgo vakara.

Tomēr novērojamas arī vairākas jaunas tendences, par kurām "Delfi Bizness" stāsta tirgotāji un ražotāji. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!