Foto: Publicitātes foto

Maija beigās, jūnija sākumā divos "Omniva" pakomātos Imantā un Iļģuciemā veiktas piecas zādzības, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijā.

"Omniva" šonedēļ savā "Facebook" profilā bija publicējusi novērošanas kameru video, kurā redzamas divas personas, kas apzog kādu "Omniva" pakomātu. Tas esot izdarīts, atlaužot "Omniva" pakomāta skapīša durvis. Uzņēmums aicināja atsaukties kādu, kam ir zināma šo personu identitāte.

"Omniva" pārstāvis Jānis Andžāns portālam "Delfi" norāda, ka uzņēmums nevar sniegt detalizētus komentārus, kamēr vēl norit Valsts policijas izmeklēšana. Vienlaikus viņš uzsver, ka visos šajos zādzību gadījumos "Omniva" saviem klientiem ir atlīdzinājusi radušos zaudējumus pilnā apmērā, bet pēc tam šie zaudējumi tiks piedzīti no vainīgajiem.

Valsts policija ir noskaidrojusi identitāti abām personām, kas, iespējams, izdarījušas zādzības.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!