Foto: AFP/Scanpix/LETA
Streiks Ženēvas lidostā piektdien traucēja ceļošanu tūkstošiem pasažieru, vairojot jaunas bažas, ka protesti un darbaspēka trūkums var izraisīt kārtējo haosu Eiropā, raksta "Bloomberg".

Saskaņā ar lidostas amatpersonu sniegto informāciju streika dēļ pārtraukti visi lidojumus laikā no plkst. 6:00 līdz plkst. 10:00, ietekmējot aptuveni 8000 pasažieru.

Lidostas darbinieki protestē pret jauno atalgojuma politiku, ko ceturtdien apstiprināja lidostas direktoru padome. Ženēvas lidosta, kas robežojas ar Franciju, ir starptautisko ceļojumu centrs un svarīga bāze aviosabiedrībām, tostarp EasyJet Plc, Air France-KLM un Deutsche Lufthansa AG piederošajai Swiss International.

"Šogad streiki rada īpašus izaicinājumus Šveicei un tās personālam," sacīja aviokompānija Swiss International. "Nekad agrāk mūsu uzņēmumam streika dēļ nav nācies atcelt tik daudz lidojumu dažādās Eiropas valstīs."

Ženēvu un citas Eiropas lidostas šogad skāruši daudzu Francijas gaisa satiksmes vadības dispečeru protesti. Ceturtdien tie ietekmēja trīs mazākas Francijas lidostas, kā rezultātā uzņēmumam Ryanair Holdings Plc bija jāatceļ visi reisi tās galvenajā Parīzes Bovē lidlaukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!