Foto: Unsplash

Pēc gadiem ilgas juridiskām ķildām beidzot pārdošanā nonākusi gadsimtu vecs īpašums Francijas Rivjērā, kas agrāk piederēja mirušajam Krievijas oligarham Borisam Berezovskim, raksta "Bloomberg". Eksperti prognozē, ka to varētu pārdot par vairāk nekā 100 miljoniem dolāru.

Kompleksu ar nosaukumu "The Chateau de la Garoupe" pārdod Francijas aģentūra "Agrasc", kas pārdod konfiscētus īpašumus. Plānots, ka īpašumu apskatei piedāvās septembrī, bet galīgie piedāvājumi jāiesniedz līdz 6. oktobrim.

"The Chateau de la Garoupe" piederēja Berezovskim, kurš nomira pirms desmit gadiem. Francija ēku pārņēma 2015. gadā un kopš tā laika tā bijusi ierauta skandālos starp Berezovska kreditoriem, ieskaitot miljardieri Romānu Abramoviču un Krievijas aviokompāniju "Aeroflot". Berezovskis ēku iegādājās 1999. gadā par 22 miljoniem eiro, un no tās paveras skats uz Vidusjūru un Dienvidfrancijas Alpiem. Ēka būvēta 1907. gadā. 2011. gadā tās vērtība tika lēsta 93,6 miljoni eiro, bet šonedēļ Francijas laikraksts "Nice-Matin" lēsa, ka tās vērtība ir 120 miljoni eiro.

Galvenās ēkas platība ir aptuveni 1300 m2, ap to ir 10 hektāru plaša teritorija, kurā iekļauts baseins, tenisa korti un piecas ēkas.

2013. gada 23. martā Berezovskis tika atrasts miris savās mājās Askotā netālu no Londonas. Saskaņā ar Lielbritānijas policijas sniegto informāciju sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, un neuzrāda nekādas vardarbīgas cīņas pēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!