Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome (KP) atļāvusi Igaunijas ieguldījumu sabiedrības "Dragad" OÜ pievienošanos Igaunijā reģistrētai holdinga sabiedrībai "Maral Invest" OÜ, kurā ietilpst arī AS "Latvijas maiznieks", "Delfi Bizness" pavēstīja KP.

Pēc apvienošanās "Dragad" OÜ beigs pastāvēt un tiks izslēgts no Igaunijas Republikas komercreģistra. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Maral Invest" OÜ ir holdinga sabiedrība un tās grupas uzņēmumi AS “Latvijas maiznieks”, UAB “Lietuvos kepėjas” un "Eesti Pagar" AS ražo un vairumtirdzniecībā pārdod maizi, dažāda veida maizes un konditorejas izstrādājumus svaigā, atkausētā un saldētā veidā.

Savukārt "Dragad OÜ ir Igaunijā reģistrēta ieguldījumu sabiedrība, kuras saistītās sabiedrības "Cristella VT" OÜ pamatdarbība ir dažāda veida saldētu konditorejas izstrādājumu, galvenokārt saldētu kūku, saldo smalkmaizīšu, pīrāgu, kruasānu, ražošana pēc pasūtījuma.

Apvienošanās ietekmē vertikāli saistītus tirgus: saldētu konditorejas izstrādājumu ražošanas un piegādes (realizācijas) tirgu un tam pakārtotu saldētu konditorejas izstrādājumu vairumtirdzniecības tirgu.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

"Latvijas maiznieks" 2021. gadā strādāja ar 40,729 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% vairāk nekā 2020. gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 28,6% un bija 1,468 miljoni eiro. Finanšu rādītāji par 2022. gadu nav publicēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!