Foto: stock.xchng

Viens no lielākajiem Vācijas kapitāla uzņēmumiem Latvijā SIA "Hochtief Solutions Baltics" paziņojis par darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa uzsākšanu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Par "Hochtief Solutions Baltics" likvidatoru iecelts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Konstantins Rostislavlevs.

"Lursoft" statistikas dati rāda, ka "Hochtief Solutions Baltics" kapitāldaļu turētājs, Esenē reģistrētais "Hochtief Infrastructure" GmbH, ir 16. lielākais ieguldītājs no Vācijas. Tas 2012. gadā reģistrētā "Hochtief Solutions Baltics" pamatkapitālā ieguldījis 2,45 miljonus eiro.

"Lursoft Klientu portfelis" norāda, ka Vācijas pārstāvju kopējais ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos šobrīd sasniedz 800,59 miljonus eiro. Lielākos ieguldījumus veikuši C E – Beteiligungs-GmbH (365,50 miljonu eiro ieguldījums SIA "Lidl Latvija" pamatkapitālā) un "Schwenk Zement Beteiligungen" GmbH (288 miljonu eiro ieguldījums SIA "Schwenk Latvija" pamatkapitālā).

Būvniecības nozarē strādājošais "Hochtief Solutions Baltics" pēdējos gados nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības, liecina "Lursoft Multi" atskaites dati. Lielāko apgrozījumu tas uzrādījis 2014. gadā, kad apgrozījis 10,21 miljonus eiro. Pagājušo gadu "Hochtief Solutions Baltics" noslēdzis ar 25,66 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!