Foto: Publicitātes foto

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" paplašinājis specializēto transportlīdzekļu autoparku, iegādājoties jaunu un modernu automašīnu atkritumu konteineru mazgāšanai, informēja kompānijā.

Transportlīdzekļa iegādē veiktās investīcijas kompānijā neatklāj.

"Eco Baltia vide" pārstāvji norāda, ka jaunais transportlīdzeklis, kas darbosies kā mobilais atkritumu konteineru mazgātājs, tika iegādāts ar mērķi uzlabot atkritumu savākšanas un apsaimniekošanas procesu gan privātmāju iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem un citiem klientiem.

Patlaban mobilo konteineru tīrīšanas pakalpojums tiks nodrošināts Rīgas un Mārupes reģiona klientiem.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia vide" pagājušo gadu noslēdza ar 49,32 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,3% vairāk nekā 2021.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa 2022.gadā samazinājusies par 7,5% un bija 5,5 miljoni eiro.

Kompānija ietilpst atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmuma grupā AS "Eco Baltia".

Tikmēr "Eco Baltia" pērn strādāja ar 210 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 75% vairāk nekā gadu iepriekš, un kompānijas peļņa saruka par 9,5% - līdz 8,4 miljoniem eiro.

"Eco Baltia" reģistrēts 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", SIA "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!