Foto: Unsplash, Shutterstock, Reuters/Scanpix/LETA

Šonedēļ skaļākais notikums ekonomikā bija uz Krieviju un Baltkrieviju eksportējošo uzņēmumu saraksta publicēšana. Tāpat skaidrojām, kā aukstajai sezonai gatavojas siltumapgādes uzņēmumi un cik būs jāmaksā par apkuri, kā arī piedāvājām ieskatīties "Samsung" rūpnīcā Dienvidkorejā.

Slavenākais Rīgas centra grausts Marijas ielā: atļaujas ir, jāgaida rīcība

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Bēdīgi slavenajam Rīgas centra graustam Marijas ielā 6 ilgi nav veicies – tā īpašnieki savstarpēji nav spējuši vienoties, ēkas stāvoklis pasliktinājies –, taču kopš 2019. gada nogales tas ir nonācis viena cilvēka rokās, un, iespējams, tagad nams varētu tikt sakopts un atjaunots. "Delfi Bizness" skaidro, vai un kas notiek ar šo īpašumu 2023. gadā.

Lasīt vairāk

Ziema tuvojas. Vai, krītot energoresursu cenām, arī apkures tarifi būs zemāki?

Foto: F64

Pēc pagājušā gada rudens rekordaugstumiem gāzes cenas šovasar Eiropā nokritušās līdz 2021. gada vidus līmenim. Tuvojoties gaidāmajai aukstajai sezonai, daļa analītiķu paredz to kāpumu, tiesa – ne tuvu pagājušā gada līmenim. Tas liek jautāt – vai apkures tarifi Latvijā šoziem sekos gāzes un citu energoresursu cenu kritumam.

Lasīt vairāk

Daudzām aviokompānijām problēmas – ražotājs atsauc dzinējus defekta dēļ

Foto: Shutterstock

Vairākas starptautiskās aviokompānijas saskārušās ar nozīmīgu problēmu – "Airbus" lidmašīnu dzinēju ražotājs "Pratt & Whitney" paziņojis par problēmām ar tā dzinēju darbību un atsaucis vairāk nekā 1000 dzinēju. Tas var ietekmēt vairāku ASV, Eiropas un citu starptautisku aviokompāniju darbību. Patlaban lidsabiedrības steidz meklēt rezerves daļas un citus dzinējus, lai izvairītos no reisu atcelšanas, raksta ārvalstu mediji.

Lasīt vairāk

Jaunie elektrovilcieni sāks kursēt vēlāk, nekā iepriekš prognozēts

Foto: LETA

Latvijā pirmajiem Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražotajiem elektrovilcieniem ir jāsāk kursēt līdz gada beigām, otrdien pēc tikšanās ar "Škoda Vagonka" un "Pasažieru vilciens" vadību žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Lasīt vairāk

Uz laiku vieglāk, bet pēc tam? Kā kredīta brīvdienas ietekmē mājokļa aizdevuma atmaksu

Foto: Midjourney/DELFI

Ieguldījumi nekustamajā īpašumā līdz šim Latvijā vienmēr bijuši cieņā, tostarp īpaši pievilcīgi tie šķituši tirgus pieauguma un zemu kredīta procentu likmju apstākļos. Tagad, kad situācija ir sagriezusies kājām gaisā, daļai aizņēmēju, iespējams, ir radušās grūtības veikt maksājumus.

Lasīt vairāk

CSP aktualizējusi uz Krieviju un Baltkrieviju eksportējošo uzņēmumu sarakstu

Foto: Shutterstock

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ceturtdien aktualizējusi iepriekš publicēto sarakstu ar uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju, izņemot no tā informāciju par 2022.gadu un publicējot tikai aktuālo sarakstu par 2023. gada jūniju, preses konferencē paziņoja CSP priekšniece Aija Žīgure.

Lasīt vairāk

Ķekavas apvedceļa būvniecība – finiša taisnē, daudziem atvieglos ceļu uz Rīgu

Foto: LETA

Jau pēc pāris mēnešiem satiksmei sola atklāt Ķekavas apvedceļu, kas baušķeniekiem un iecavniekiem ceļā uz Rīgu ļaušot ietaupīt pusstundu, bet Ķekavas pilsētai cauri vairs nekursēs tranzīta auto plūsma. 122 miljonus eiro vērtais apvedceļš ir lielākais privātās-publiskās partnerības projekts, kuru būvnieks uzturēs kārtībā vēl 20 gadus.

Lasīt vairāk

Kā notiks Latvijas elektrosistēmas atslēgšanās no BRELL un cik tas izmaksās?

Foto: Publicitātes attēli

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas elektropārvades sistēmu operatori "Augstsprieguma tīkls" (AST), "Litgrid" un "Elering" vienojušies sinhronizēt Baltijas valstu elektrotīklus ar kontinentālās Eiropas tīkliem un atvienoties no tā saucamā BRELL tīkla teju gadu ātrāk, nekā iepriekš bija plānots.

Lasīt vairāk

Prognoze: ECB septembrī kārtējo reizi paaugstinās procentu likmes

Foto: Shutterstock

Eirozonā patlaban inflācijas spiediens samazinās, tomēr ekonomisti prognozē, ka Eiropas Centrālā banka nākamajā mēnesī pēdējo reizi šajā likmju celšanas ciklā palielinās procentu likmes, raksta "Bloomberg".

Lasīt vairāk

Vjetnamas elektroauto ražotājs dienas laikā kļūst vērtīgāks par 'Ford' un 'General Motors'

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vjetnamas elektroauto ražotājs "VinFast" pēc trešdienas debijas Ņujorkas biržā vērtības ziņā apsteidzis lielākos ASV autobūves uzņēmumus, ziņo "The Financial Times".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!