Foto: Irēna Fjodorova/Publicitātes foto

Izmaiņas reģistrētas AS "Nordeka" valdes sastāvā, informē "Lursoft Klientu portfelis".

No valdes locekļa amata atcelts Edvards Valdmanis, kurš šajā amatā atradās no 2021. gada jūlija.

Pēc Edvarda Valdmaņa aiziešanas no AS "Nordeka" vadības, pasažieru pārvadātāja valde turpina darbu divu amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja Genriha Peršteina un valdes locekles Natālijas Borisenko.

Pasažieru pārvadāšanas uzņēmums AS "Nordeka" 2022. gadā apgrozīja 8,45 miljonus eiro, pārskata gadu noslēdzot ar 2,7 miljonu eiro zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī 2021. gadā, taču tad tie bijuši ievērojami mazāki – 0,22 miljoni eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā skaidrots, ka pagājušā gada zaudējumos ir iekļauts izveidotais uzkrājums Konkurences padomes uzliktajam sodam. Konkurences padome par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemēroja naudas sodu kopumā 1,975 miljonu eiro apmērā trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem – AS "Liepājas autobusu parks", AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss". Tostarp LAP piemērota soda nauda 862 700 eiro apmērā, "Nordeka" – 637 600 eiro apmērā, bet "Latvijas sabiedriskajam autobusam" – 474 600 eiro apmērā.

Tāpat arī zaudējumus AS "Nordeka" radījuši notikumi pasaulē un Latvijā gan saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, gan arī Krievijas uzsākto karu Ukrainā.

"Lursoft" dati rāda, ka 2022. gadā AS "Nordeka" bija darba devējs 217 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 1,25 miljonus eiro, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,7 miljonus eiro.

Uzņēmumam uz šā gada 24. augustu bija uzkrāts 155,38 tūkstošus eiro liels nodokļu parāds.

"Nordeka" reģistrēta 1991. gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Savickis, akcionāri – Juris Savickis un Sandra Savicka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!