Foto: Unsplash
Ugunsgrēkā Saldus novada Novadnieku pagastā cietušais kaļķakmens miltu ražotājs SIA "Sātiņi-LM" vēl nav aplēsis ugunsgrēka radītos zaudējumus, sacīja "Sātiņi-LM" valdes loceklis Uldis Spēlmanis.

Viņš sacīja, ka ugunsgrēka iemeslus noskaidros eksperti, piebilstot, ka ražotnē noplūda un dega sašķidrinātā gāze.

Tāpat Spēlmanis atzina, ka patlaban nav iespējams pateikt, kad varētu tikt atjaunota ražošana, jo vispirms esot jāsaprot zaudējumu apmērs.

"Varēja būt sliktāk," piebilda Spēlmanis.

Otrdien plkst.16.25 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).saņēma informāciju, ka Saldus novada Novadnieku pagastā ražošanas objektā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divās ēkās un teritorijā notiek atklāta degšana un gāzes periodiska eksplozija. Sākotnēji, pastāvot ļoti augstai bīstamībai, kas apdraudēja ugunsdzēsēju glābēju drošību, visi darbi tika veikti no attāluma.

Dzēšanas darbus vēl vairāk sarežģīja tas, ka notikuma vietā dega arī gāze, kas noplūda no bojātas cisternas. Lai ierobežotu ugunsgrēka izplatīšanos, veikti dzēšanas darbi, dzesēta krātuve un bojātā cisterna, kā arī no liesmām nosargāta netālu esošā ēka.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no objekta evakuējās pieci cilvēki. Liesmu izplatīšanos izdevās ierobežot īsi pēc pusnakts bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.2.29.

Kopējā degšanas platība bija 790 kvadrātmetri, no tiem piecstāvu ēkas četros stāvos liesmas bija izplatījušās 460 kvadrātmetru platībā, blakus ēkā dega telpa 50 kvadrātmetru platībā un teritorija pie gāzes cisternas dega 40 kvadrātmetru platībā.

Darbam notikuma vietā bija piesaistīti plaši VUGD resursi - vairāk kā 30 ugunsdzēsēji glābēji, septiņas autocisternas, divas autokāpnes un glābšanas auto, kā arī Ezeres un Zirņu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, pašvaldības un Valsts policijas, AS "Gaso" un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

"Sātiņi-LM" 2022.gadā strādāja ar 2,501 miljona eiro apgrozījumu un guva 76 706 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 350 942 eiro. "Sātiņi-LM" īpašnieki ir AS "Sātiņi Energo LM" (34,32%), SIA "BRAF" (32,84%) un SIA "Greims" (32,84%). Uzņēmuma patiesās labuma guvējas ir Līga Reisone un Liene Fricsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!