Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas Spēļu biznesa asociācija (LSBA), reaģējot uz Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas 20. septembra lēmumprojektiem un gaidāmo Rīgas domes 27. septembra sēdi, kurā plānots lemt par 139 atļauju anulēšanu azartspēļu komersantiem, visām iesaistītajām pusēm prasa izvērtēt savu atbildību, kā tā raksturo, "prettiesiskas nozares de facto likvidācijas gadījumā".

To šorīt izplatītā paziņojumā norāda Latvijas Spēļu biznesa asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks.

Kā uzskata LSBA, "ir pienācis pēdējais brīdis, kad likumdevējam ir jāpieņem lēmums par to, vai azartspēļu nozare Latvijā ir tiesīga pastāvēt".

"Tiesiskais nihilisms, populisms un haoss lēmumpieņēmēju rīcībā ir ņēmis virsroku – skaidrs lēmums par to, vai arī turpmāk Latvijā "zemes" jeb klātienes azartspēles būs valstiski atzīts un legāls uzņēmējdarbības veids, ir nacionālā līmeņa jautājums. Pašvaldību viedoklis ir respektējams, ja tas ir pamatots, tiek apzinātas katra konkrētā scenārija sekas, spēles noteikumi nozarei tiek precīzi definēti un tie ir reāli izpildāmi," pauž Vērzemnieks.

Viņš atgādina, ka azartspēļu komersanti ir vērsušies Satversmes tiesā, lai apstrīdētu ierobežojošo normu, kas nosaka, ka visā pašvaldības teritorijā ir aizliegts organizēt azartspēles, izņemot, ja tās atrodas četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās, tiesa ir pieņēmusi un ierosinājusi lietu, "tādēļ būtu vien loģiski, ja Rīgas dome sagaidītu šo spriedumu, lai izvairītos no prettiesisku lēmumu pieņemšanas".

LSBA sagaidot Finanšu ministrijas kā nozares politikas veidotāja un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kā pašvaldību uzrauga rīcību.

Vērzemnieks arī norāda, ka Rīgā atrodas 45% no Latvijā esošajām spēļu zālēm.

Saskaņā ar jauno Rīgas teritorijas plānojumu visā pašvaldības teritorijā ir aizliegts organizēt azartspēles, izņemot, ja azartspēļu organizēšanas vietas atrodas četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās. Šobrīd Rīgā saskaņā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas publisko datu bāzi ir 34 sertificētas četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, informē LSBA.

Kā vēstīts, visvairāk atļauju – 41 – plānots anulēt uzņēmumam "Alfor" 25 spēļu zālēs, kam seko "Olympic Casino Latvia" ar 36 atļaujām 19 spēļu zālēs, "Joker LTD" ar 23 atļaujām 12 spēļu zālēs un "Admirāļu klubs" ar 20 atļaujām 11 spēļu zālēs.

Kopā plānots anulēt astoņiem uzņēmumiem izsniegtās 139 atļaujas azartspēlēm, kas tiek piedāvātas vairāk nekā 80 spēļu zālēs, ziņoja LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!