Foto: DELFI
Zviedrijas uzņēmums "Ikea" piedāvā ne tikai mājokļa iekārtojuma risinājumus, bet ietver arī restorānu ķēdi. Paplašinot darbību ēdināšanas jomā, uzņēmums Latvijā piedāvās arī svaigi ceptas picas.

Uzņēmums paplašinājis ēdienkarti un iekļāvis tajā arī picas, jaunā pakalpojuma izveidē ieguldot ap 90 tūkstošiem eiro. Atkarībā no pircēju atsauksmēm picu "Ikea" ēdienkartē paredzēts iekļaut arī Igaunijā un Lietuvā.

"Ēdināšana ir svarīga "Ikea" darbības daļa, kas uzlabo pircēju pieredzi un palielina apmeklētāju plūsmu. Veikalos, kuru platība mērāma desmitos tūkstošu kvadrātmetru, vēlamies visai ģimenei nodrošināt ērtības, piedāvājot iespēju nobaudīt brokastis, pusdienas vai vakariņas zviedru restorānā vai iegādāties karstas vai aukstas uzkodas zviedru bistro. Un no piektdienas, 6. oktobra, "Ikea" veikalā piedāvāsim arī svaigi ceptas picas," – stāsta "Ikea" ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins.

"Lai varētu pircējiem piedāvāt picu, esam ieguldījuši līdzekļus mīklas gatavošanas ierīcēs un izstrādājuši receptes, kas atbilst Latvijas iedzīvotāju gaumei. "Ikea" picas cena būs no 5,99 eiro, un to varēs pasūtīt baudīšanai uz vietas vai līdzņemšanai", – stāsta "Ikea" ēdināšanas nodaļas vadītājs.

"Ikea" apsver iespēju piedāvāt pircējiem komplektus picas gatavošanai mājās – svaigu picas mīklu un pildījumu.

Lai attīstītu darbību ēdināšanas jomā, "Ikea" Latvija pēdējā laikā paplašina pārtikas piedāvājumu, piemēram, ieviešot iknedēļas izmaiņas restorāna ēdienkartē, izstrādājot vietējo saldumu sortimentu, sadarbojoties ar sabiedrībā pazīstamiem šefpavāriem, kā arī darbojas pārtikas ilgtspējas jomā, piemēram, ar mākslīgā intelekta rīku starpniecību cenšoties mazināt pārtikas izšķērdēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!