Foto: Shutterstock
Pasažieru skaits Eiropas lidostās šā gada augustā tikai par 3,4% atpaliek no 2019. gada līmeņa, liecina jaunākais organizācijas Airport Council International (ACI) ziņojums.

Apmēram pusē lidostu Eiropā pasažieru skaits pārsniedza pirmspandēmijas līmeni. Tas lika ACI secināt, ka "beidzot ir redzama pilnīga satiksmes atjaunošanās". Vienlaikus dati ievērojami atšķiras konkrētā lidostā, un to ietekmē ekonomikas lejupslīde, inflācija, ģeopolitiskā situācija, naftas cena un citi.

Augustā noslogotākā bijusi Stambulas lidosta. Stambulas lidosta šogad ieguva no dažādu pārvadātāju darbības uzsākšanas vai aktivitātes palielināšanas. Starp tiem jāmin "Arkia" februārī; "Wizz Air" martā kopā ar "El Al"; "airBaltic" aprīlī; un "easyJet" un "Sichuan Airlines" jūnijā.

Šajā mēnesī uz un no Stambulas lidostu bija tiešie un savienotie reisi uz vairāk nekā 310 galamērķiem visā pasaulē.

Londonas Hītrovas lidosta tuvojas 2019. gada pasažieru skaitam, galvenokārt transatlantisko reisu skaita pieauguma dēļ.

Vienlaikus pēdējā laikā lielākajās Eiropas lidostās darbinieku streiki jau sen kļuvuši par ierastu parādību. Cīnoties par labākiem darba apstākļiem un lielāku atalgojumu, nozarē strādājošie regulāri organizē streikus, kuri ietekmē tūkstošiem ceļotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!