Foto: Publicitātes attēls
Mēbeļu un mājsaimniecības preču veikals "Ikea" paplašināsies Latvijā un 2024. gada vasarā tiks atvērta jauna klientu apkalpošanas vieta Liepājā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tā būs pirmā mazāka apmēra apkalpošanas vieta Latvijā – plānošanas un preču pasūtīšanas centrs, kas ieviests, lai klientiem palīdzētu plānot, pasūtīt un saņemt individuāliem mērījumiem, vajadzībām un vēlmēm pielāgotus telpu iekārtojuma risinājumus. Atverot jaunu "Ikea" klientu apkalpošanas vietu, Latvijas iedzīvotājiem tiks nodrošināta lielāka "Ikea" preču un pakalpojumu pieejamība piekļuves un cenas ziņā.

"Ikea" plānošanas un preču pasūtīšanas centrs tiek veidots, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot "Ikea" labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuvēs, uzglabāšanas telpās, guļamistabās u.c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, "Ikea" speciālistu sniegtus klātienes individuālās plānošanas pakalpojumus, šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās plānot pašrocīgi vai ar IKEA darbinieku palīdzību, kā arī uzreiz pasūtīt telpu iekārtojuma plānā iekļautās mēbeles.

Plānošanas un preču pasūtīšanas centrā varēs arī veikt "Ikea" pasūtījumus tiešsaistē un saņemt pasūtītās preces.

"Plānošanas un preču pasūtīšanas centrā uzsvaru liekam uz plānotiem apmeklējumiem, pircēji gaidīti, arī nepiesakot apmeklējumu. Praksē tas nozīmē, ka ikviens, kam nepieciešama jauna virtuve, varēs pieteikt apmeklējumu, ierasties "Ikea" klientu apkalpošanas vietā Liepājā un bez maksas saņemt zinošu speciālistu sniegtus, individuāli pielāgotu telpu iekārtojuma plānošanas pakalpojumus, kā arī palīdzību attiecīgo mēbeļu pasūtīšanā", skaidro "Ikea" vadītāja Baltijas valstīs Inga Fiļipova.

"Ikea" Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus "Ikea" sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanu, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u.c. Pilns "Ikea" mājokļa preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, taču daļa preču, kas iekļautas klientu apkalpošanas vietas ekspozīcijā, būs pieejamas uzreiz.

Plānošanas un preču pasūtīšanas centra platība būs apmēram 1000 m2. Daļa būs veltīta ekspozīcijai, kur pircēji varēs apskatīt un izmēģināt būtiskākos telpu iekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves, ēdamistabas, guļamistabas risinājumus, kā arī skapjus un plauktus.

Pārējā telpu platība būs paredzēta pakalpojumu sniegšanai, piemēram, plānošanai, pasūtīšanai, preču atpakaļatdošanai un apmaiņai, kā arī tiešsaistē pasūtīto preču saņemšanai, noliktavas un preču aprites (loģistikas) darbībām, darbiniekiem.

Klientu apkalpošanas vieta tiks atvērta ēkā Liepājā, Ezermalas ielā.

Tā būs otrā klientu apkalpošanas vieta Latvijā. Kopš 2018. gada "Ikea" atvērts veikals Rīgā, kā arī tiešsaistes veikals. Baltijas valstīs tā būs astotā klientu apkalpošanas vieta – četras atrodas Lietuvā, divas Igaunijā un no 2024. gada vasaras – divas Latvijā. Pēdējo gadu laikā "Ikea" paplašinās Baltijas valstīs: 2022. gadā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tika atvērts jauns "Ikea" veikals un 2023. gada vasarā Šauļos, Lietuvā, – jauna klientu apkalpošanas vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!