Foto: Unsplash
Somijas un Baltijas enerģētikas uzņēmums "Elenger" Nīcā, netālu no Liepājas, sācis savas pirmās gandrīz 4 megavatu lielās jaudas saules elektrostacijas būvniecību.

"Mēs turpināsim dažādot savu enerģijas portfeli un nodrošināt tirgum jaunus risinājumus un megavatus - papildus Igaunijā jau strādājošajām saules un biometāna elektrostacijām mēs uzsākām saules elektrostaciju būvniecību Latvijā, jo saules enerģija ir prognozējama un sabiedrībai vispieņemamākā atjaunīgā enerģija," norāda "Elenger Latvija" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte.

"Nīca ir viena no saulainākajām vietām Latvijā. Papildus Nīcai, kur nepieciešamības gadījumā elektrostaciju varam arī paplašināt, saules elektrostaciju attīstīšanai esam izvēlējušies vēl divas vietas Latvijā," norādīja Skulte.

Nīcas saules elektrostacija ar aptuveni 7000 saules paneļiem un gandrīz 4 megavatu jaudu tiks pabeigta 2024. gada pavasarī. No elektroenerģijas labumu gūs patērētāji no Nīcas līdz Liepājai, un tā nodrošinās elektroenerģijas vajadzības aptuveni tūkstotim mājsaimniecību.

Investīcijas saules elektrostacijas izveidē varētu sasniegt 2,7 miljonus eiro.

"Elenger" saules enerģijas ražošanu uzsāka 2019. gadā, kad kopā ar Pērnavas pilsētai piederošu uzņēmumu uzsāka tolaik Igaunijā lielākā saules enerģijas parka kompleksa izveidi bijušajā Rēmas atkritumu poligonā.

Pērnavas saules elektrostacijā ir 13 000 paneļu, un tās kopējā jauda sasniedz 4,7 megavatus. "Eesti Gaas" visā Igaunijā uzbūvējis arī aptuveni 20 mazākas saules elektrostacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!