Foto: Publicitātes foto

Loģistikas uzņēmumus "Baltic Logistic Solutions" plāno ieguldīt deviņus miljonus eiro, lai paplašinātu savu esošo loģistikas centru Rāmavā, Ķekavas novadā, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Jaunās noliktavas būvniecību plānots pabeigt 2024. gada rudenī.

"Baltic Logistic Solutions" valdes loceklis Pēteris Krīvens stāsta, ka šobrīd loģistikas centra Rāmavā noliktavas ir pilnībā aizpildītas.

"Lai turpinātu izaugsmi un nostiprinātu mūsu vadošās pozīcijas loģistikas tirgū Baltijā, ar vēl vienas ēkas būvniecību būtiski paplašināsim esošo loģistikas centru, kas atrodas stratēģiski labā vietā – Rāmavā, kura tiek uzskatīta par vienu no labākajām loģistikas atrašanās vietām Rīgas apkaimē," komentē Krīvens.

Esošais 33 700 m2 plašais loģistikas centrs tiks papildināts ar vēl vienu ēku 7000 m2 platībā un tajā tiks izbūvēti trīs atsevišķi moduļi jeb telpas, kur viena būs +18°C temperatūras precēm un divas telpas būs paredzētas -18°C temperatūras precēm.

Jaunā noliktava ietvers 14 kraušanas rampas un 10 000 palešu uzglabāšanas kapacitāti, no kurām 5000 paletes būs telpā ar +18 temperatūru ("Narrow aisle" glabāšanas plaukti), bet 5000 paletes – telpā ar -18 temperatūru (klasiskās plauktu sistēmas). Papildus tiks izbūvēta mezanīnas telpa, efektīvi izmantojot noliktavas operāciju plača otro stāvu.

Tāpat kā uz esošā "Baltic Logistic Solutions" loģistikas centra jumta atrodas saules paneļi, arī uz jaunās noliktavas jumta ir plānots tos uzstādīt. Siltums tiks iegūts videi draudzīgā veidā – no zemes ģeotermālajiem siltuma sūkņiem, savukārt saldētava tiks dzesēta ar elektrības palīdzību. Noliktavas tehnika ar pusautomātisko vadību darbosies, izmantojot litija baterijas.

Jaunās noliktavas ģenerālbūvnieks ir "Bukoteks" un projektētājs "AI Engineering".

"Baltic Logistic Solutions" ir viens no lielākajiem loģistikas uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 89 000 m2 lielu noliktavu platību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Transportlīdzekļu parku Baltijā veido 284 kravas automašīnas. Vidējais izejošo pasūtījumu skaits mēnesī sasniedz vairāk nekā 277 000. Uzņēmumā strādā 1150 darbinieki.

"Baltic Logistic Solutions" apgrozījums 2022. gadā sasniedza 63,48 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma pelņa pērn bija 600 tūkstoši eiro. "Baltic Logistic Solutions" pieder Lietuvā reģistrētajai "Sanitex".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!