Izvelētais hokeja halles projekta īstenotājs "Multihalle" un potenciālais investors "Merks" paziņojuši, ka nevar parakstīt sagatavoto līgumu starp kompānijām, Latvijas hokeja federāciju un valdību par hokeja halles būvniecību, valdības sēdē paziņoja Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers.
Pašlaik valdība lemj par turpmāko rīcību šajā jautājumā.

Jauno līguma projektu nepieciešams apstiprināt valdībā, jo tajā ir vairāki nosacījumi, kas atšķiras no iepriekš apstiprinātās valdības nostājas. Piemēram, iepriekš valdība prasīja garantiju no halles būvētājiem divu miljonu latu apjomā, kas apliecinātu, ka halli pabeigs laikā, taču jaunajā līgumā tiek prasīta 2,6 miljonu eiro garantija.

Līdz ar jaunā līguma projekta apstiprināšanu būtu novērsti arī visi šķēršļi, kas liedza visām iesaistītajām pusēm iepriekš parakstīt līgumu.

Jau vēstīts, ka pasaules hokeja čempionāta rīkošanai nepieciešamās hokeja halles projekta īstenošanai nepieciešams parakstīt līgumu starp "Multihalli", potenciālo halles investoru "Merku", Latvijas Hokeja federāciju un valdību, paredzot garantijas 2,6 miljonu eiro apjomā, ja halles būvniecība netiek pabeigta laikā un hokeja čempionāts nevar notikt.

Iepriekš valdība ir paziņojusi, ka atteiksies no jebkādas atbildības par čempionāta norisi, ja netiks izpildīti tās izvirzītie nosacījumi. Savukārt Rīgas dome tādā gadījumā ir gatava jau nākamnedēļ sākt zemes nomas līguma ar "Multihalli" laušanas procedūras.

Strīdu dēļ halle, kuras celtniecību solīts pabeigt līdz 2005.gada septembrim, joprojām vēl nav sākta būvēt. Līdz šim pērn maijā ieguldīts halles pamatakmens, bet februārī iedzīti izmēģinājuma pāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!