Ilgtspējas standarti (ESG) iepriekš visbiežāk tika asociēti ar zaļo dzīvesveidu un dzimumu līdztiesības jautājumiem, taču izrādās, ka iepriekš kritizētā un peltā aizsardzības industrija nemaz nav tik slikta. Vismaz investoru acīs. Par to, vai akadēmiskās zināšanas palīdz investīciju pasaulē un kā "šaujamie" "kļuva ilgtspējīgi", raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāsta investīciju uzņēmuma "Alphinox" partnere, Rīgas Tehniskās universitātes asociētā profesore un Finanšu izglītības biedrības valdes locekle Jūlija Bistrova.

Bistrova akadēmiskajā dzīvē ir publicējusi daudz rakstu, kas veltīti ESG (ilgtspējas) tēmai un šo rādītāju ietekmei uz uzņēmuma spēju pelnīt.

Lai gan viņa saka, ka ESG vienu brīdi kļuva par "modes lietu", tāpēc tur ieplūda daudz naudas, bet pēdējā laikā apjomi ir normalizējušies. "Ilgtspējas indeksi, kur ir pārsvarā labi uzņēmumi, nenozīmē labāku ienesīgumu kā kopējam tirgum, aptuveni tāds pats," norāda Bistrova, bet piebilst, ka tomēr šī ilgtspējas ietekme pozitīvi atspoguļojas uzņēmuma iekšējo procesu sakārtotībā un labākā pārvaldībā.

Tomēr arī šie ilgtspējas standarti, kā jau visas modes lietas, ar laiku mainās. Kā jau minēts, tagad dažādos ilgtspējas apskatos un izvērtējumos ieroču nozare, kā saka Bistrova, "tiek klasificēta kā OK uzņēmumi".

"Tā ir aizsardzība, tas ir nepieciešams pasaulei un aizsardzībai," skaidro investore.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!