Foto: AFP/Scanpix/LETA

Populārā lietotne "Revolut" nule kā ir pievienojusi obligācijas ieguldījumu piedāvājumam Latvijā, informē uzņēmuma pārstāvji. Tagad "Revolut" klienti Latvijā un visā EEZ var ieguldīt korporatīvajās un valdības obligācijās ar likmi līdz 5,5% apmērā gadā.

Lai gan finanšu tehnoloģijas aizvadītajā desmitgadē ir ievērojami demokratizējušas akciju iegādi, obligācijas savukārt vēl aizvien pārsvarā ir sarežģīts instruments, ko mazajiem investoriem iegādāties savam portfelim. Dažkārt tās ir grūti pieejamas, dažkārt vienas obligācijas cena ir pārāk liela. Tādēļ tās pārsvarā ir bijušas aktuālas turīgākajiem investoriem un institūcijām. Tomēr nu parādās arī centieni demokratizēt obligāciju pieejamību.

Uzņēmumā skaidro, ka lietotne pašlaik ļauj tirgot vairāk nekā 40 uzņēmumu un valdību obligācijas, un tuvākajos mēnešos šis saraksts tiks paplašināts. Minimālā summa, lai sāktu investēt obligācijās, ir 100 USD/EUR, ar 0,25% fiksētu komisijas maksu par katru darījumu (min. 1 USD/EUR).

"Mēs turpinām paplašināt "Revolut" ieguldījumu piedāvājumu ar obligācijām, kas ir lielisks veids, kā diversificēt ieguldījumu portfeli, nodrošināties pret nenoteiktību un gūt fiksētus ienākumus. Obligācijas ar augstāku potenciālo ienesīgumu un diversifikācijas priekšrocībām piedāvā pārliecinošu alternatīvu investoriem, kas vēlas veidot bagātību un saglabāt kapitālu," komentē Rolandas Juteika, Wealth and Trading vadītājs. Izmantojot piekļuvi vairāk nekā 2800 ASV un ES biržā kotētiem uzņēmumiem un vairāk nekā 500 biržā tirgotiem fondiem (ETF), lietotāji var pārbaudīt savu ieguldījumu rezultātus reāllaikā, izmantojot tiešsaistes novērošanas sarakstus, tirdzniecības diagrammas un tirgus ziņas — un tas viss ir pieejams lietotnē "Revolut".

Platformas pārstāvji atgādina, ka šī gada sākumā "Revolut" arī atcēla glabāšanas maksu (0,12% no klienta turēto aktīvu gada tirgus vērtības) par visiem finanšu instrumentiem.

  • Uzņēmumam vēl aizvien ir lieli plāni. Šobrīd lielākais jauninājums ir plāni piedāvāt aizdevumus mājokļa iegādei. Hipotekārā kredīta saņemšanas process Baltijas reģionā nav sliktākais Eiropā, taču "Revolut" saredz iespējas, kā varētu to uzlabot. Vairāk par to var uzzināt šeit: "Revolut" nepasargās nodokļu nemaksātājus no VID.

"Revolut" ir licencēta Eiropas banka. 2015. gadā "Revolut" sāka darbību Apvienotajā Karalistē, piedāvājot naudas pārskaitījumus un valūtas maiņu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!