Foto: AFP/Scanpix/LETA

Finanšu jomā strādājošās "Revolut" grupas apgrozījums 2023. gadā palielinājies par 95% saniedzot 2,1 miljardu eiro, peļņa pirms nodokļiem veido 503 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji. Savukārt Latvijas iedzīvotaju "Revolut" kontos turētie atlikumi 2023. gadā pieauga par 99%.

"Revolut" 2015. gadā Lielbritānijā dibināja krievu un ukraiņu izcelsmes uzņēmēji Niks Storonskis (pēc kara sākuma atteicās no Krievijas pases un ir Lielbritānijas pilsonis) un Vlads Jatsenko kā finanšu tehnoloģiju lietotni ātru maksājumu un vienkāršu, neformālu norēķinu veikšanai. Kopš tā laika uzņēmums ir izaudzis līdz sešiem tūkstošiem darbinieku un 2021. gadā pirmo reizi kopš dibināšanas sāka pelnīt.

Gada laikā "Revolut" pievienojās gandrīz 12 miljoni jaunu klientu visā pasaulē. Kopsummā finanšu lietotni izmantoja 38 miljoni 2023. gadā. Bet līdz 2024. gada jūnijam "Revolut" ir sasniedzis 45 miljonus klientu visā pasaulē. Uzņēmumā skaidro, ka pērn 70% no jaunajiem lietotājiem pievienojās organiski vai viņus piesaitīja zināms cilvēks.

  • Lietotnes pārstāvji jau iepriekš ir definējuši, ka vēlas, lai "Revolut" kļūtu par vienu pieturvietu visām klientu finanšu vajadzībām. Pavasarī raidījumā "Nākotnes kapitāls" viesojās "Revolut" Lietuvā reģistrētās bankas izpilddirektora vietnieks un "Revolut Holdings Europe" padomes loceklis Andrius Bičeika, kurš stāstīja, ka nākamais pakalpojums, ko platforma grib sniegt, ir aizdevumi nekustamā īpašuma iegādei. Vairāk par to uzzini šeit: "Revolut" nepasargās nodokļu nemaksātājus no VID.

"Revolut" Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ), ieskaitot Latviju, darbojas Eiropas struktūrvienības "Revolut Bank" ietvaros, ko licencējusi Eiropas Centrālā banka un regulē Lietuvas Banka. Banka šī gada sākumā ziņoja, ka 2023. gada bruto ieņēmumi palielinājušies par 123% līdz 1,1 miljardam eiro, neto peļņa 2023. gadā bija 78,4 miljoni eiro, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar 23,6 miljoniem eiro iepriekšējā gadā.

Klientu - privātpersonu skaits Latvijā 2023. gadā pieauga par 25% un šodien ir sasniedzis gandrīz 350 tūkstošus. Aktīvo lietotāju skaits pagājušogad arī pieauga par 23%. Latvijā arvien vairāk uzticas "Revolut" kā bankai, par ko liecina fakts, ka "Revolut" kontos turētie atlikumi 2023. gadā pieauga par 99%, fizisko darījumu skaits palielinājās par 40%. Biznesa klientu skaits 2023. gadā vairāk nekā dubultojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!