Foto: Publicitātes attēli

Eksperti privātajiem, mazajiem investoriem, kuri neinvestē milzu summas, iesaka par ieguldījumiem domāt ilgtermiņā, proti, desmit, divdesmit vai pat vairāk gadu griezumā. Tomēr gan krāt, gan ieguldīt ir prasmes, kuru apgūšana prasa ilgus gadus, un speciālisti iesaka mācīšanās laikā arī neatteikties no dzīves priekiem. Tāpēc "Delfi Bizness" vēlējās saprast, cik būtu nepieciešams ieguldīt, lai katrus divus gadus varētu nomainīt telefonu, tam izmantojot peļņu no investīciju vērtības pieauguma. Tāpat arī parēķinājām, vai tas ir tā vērts, vai tomēr labāk naudu jaunā telefona vērtības apjomā ieguldīt ilgtermiņā.

Tomēr, kā raidījumā šopavasar sacīja finanšu pratības eksperte un "Swedbank" pārstāve Inga Bolukemini, katram investoram ir svarīgi atrast savu "kāpēc" ieguldīt. Ja tā nav, tad brīžos, kad cenas tirgos krīt, var iestāties panika un akcijas var tikt pārdotas par "sviestmaizi". Taču, ja investors zina, kāpēc un uz cik ilgu laiku iegulda, tad grūtos brīžus straujo akciju cenu svārstību dēļ ir vieglāk pārvarēt.

Iespējams, ka ne visiem, bet dažiem jauna manta, piemēram, telefons var kalpot gan kā ieguldīšanas "kāpēc", gan arī bauda, ko gūt pašam no sava grūtā darba, kas paveikts, lai naudu nopelnītu. Tāpēc "Delfi Bizness" aprēķināja, cik daudz naudas vajadzētu gūt no investīcijām, lai varētu nopirkt jaunu "iPhone" katru otro gadu, jo tad, beidzoties garantijas periodam iekārtas mēdz gan morāli, gan tehnoloģiski novecot.

Jautājums gan paliek, vai tas ir tā vērts?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!