Foto: Midjourney/DELFI

Seši mēneši prieka beigušies? Šī gada sākumā, sakrītot vairākiem pozitīviem faktoriem, kriptovalūtas "Bitcoin" cena auga un sasniedza jaunus rekordus, priecējot aizvien pieaugošo investoru skaitu. Tomēr, izskanot ziņām, ka tirgū varētu ieplūst miljardos vērtējami kriptovalūtu krājumi, cenas sākušas strauji krist. No augstākā punkta vasaras sākumā zaudēti vairāk nekā 15 tūkstoši ASV dolāru vērtības.

Viens no noteicošajiem faktoriem kriptovalūtu tirgū ir pieprasījuma un piedāvājuma attiecība. Tas arī ir bijis viens no "Bitcoin" atbalstītāju galvenajiem argumentiem, kāpēc šī digitālā monētā ir laba un ieguldīšanas vērta. Proti, "Bitcoin" pamatā ir algoritms, kas nosaka, cik vispār "Bitcoin" drīkst eksistēt, un brīdī, kad šis daudzums tiks "izrakts", jaunu monētu vairs nebūs. Tātad teorētiski šo monētu vērtībai vajadzētu turpināt kāpt.

Tomēr tas ir ilgtermiņa process, bet cenas nosaka īstermiņa aktualitātes. To rezultātā "Bitcoin" aizvadītajā nedēļas nogalē pieredzēja ievērojamu kritumu, pietuvojoties 50 tūkstošiem par vienu monētu. Šādas cenas pēdējo reizi bija februāra izskaņā. Augstākajā punktā pavasarī tika pārsniegti pat 70 tūkstoši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!