Foto: AP/Scanpix/LETA

Kriptovalūtām uzradušies negaidīti fani. ASV Republikāniskā partija, kas vismaz tradicionāli ir bijusi konservatīvāka un rezervētāka gan sociālpolitiskajos, gan ekonomiskajos jautājumos, vismaz dažos savos atzaros ir sākusi novērtēt kriptovalūtu iespējas. Mediji vēsta, ka Donalda Trampa vēlēšanu kampaņa saņēmusi ievērojamu daudzumu ziedojumu tieši kriptovalūtās, bet kāda Vaiomingas senatore piedāvā valstij uzglabāt daļu savas bagātības kriptovalūtās.

Kriptovalūtu reputācija desmit gadu laikā ir piedzīvojusi pamatīgas pārvērtības. Ja pirms pandēmijas pasaules lielākie investīciju uzņēmumi un bankas par kriptovalūtām izteicās visai skeptiski, bet politiķi tās teju pilnībā ignorēja, tad aizvadītajos gados situācija ir ievērojami mainījusies.

Eiropas Savienībā ir ieviests visaptverošs un, kā min eksperti, visai progresīvs regulējums, kas vienādo spēles noteikumus visiem kriptovalūtu ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem. Vienlaikus, piemēram, ASV uzraugi ir devuši atļauju lielajiem finanšu pasaules spēlētājiem veidot ETF (biržā tirgotos fondus), kas balstīti uz "Bitcoin" un, kā liecina mediji, drīzumā arī uz "Ethereum".

Izrādās, arī ASV Republikāniskās partijas politiķi ir aizvien ieinteresētāki kriptovalūtās, un nozare šķietami liek cerības uz Trampa prezidentūru.

Ziedojumi kampaņai

Aizvadītās nedēļas nogalē bijušais un potenciāli nākamais ASV prezidents Donalds Tramps Tenesī štatā uzstājās kriptovalūtām veltītā konferencē "Bitcoin2024", kur politiķis slavēja digitālo monētu iespējas un potenciālu, tādējādi cenšoties iegūt šī finanšu sektora spēlētāju atbalstu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!