Foto: DELFI

Nesen atklājies, ka Igaunijā zināmā finansista, šahista un bijušā "Air Estonia" valdes priekšsēdētāja Oleva Šulca ieguldījumu kompānijas kontos miljonu eiro vietā ir vien trīsdesmit tūkstoši. Tas nācis gaismā, kad uzņēmums paziņojis par bankrotu. Kur nauda palikusi, pagaidām gan nav skaidrs. Šulcs iepriekš mediju uzmanībā nokļuvis saistībā ar kādu Austrijas villu, kas, kā pērn izpētīja mediji, pastarpināti pieder diktatoram Vladimiram Putinam vai viņa ģimenei.

""Cresco" gadiem ilgi sistemātiski apkrāpj savus investorus. Spēlē ar viņiem šahu," medijam "Delfi.ee" sūdzējies igauņu uzņēmējs Indreks Štāls, kurš gadu gaitā investīciju uzņēmumā "Cresco Väärtpaberid" ieguldījis gandrīz vienu miljonu eiro. "Šis uzņēmums gadiem ilgi ir auditēts un pat finanšu inspekcijas regulēts. Un rezultāts ir nulle," teicis Štāls. 

Arī investīciju uzņēmuma padomes loceklis Erko Kundla žurnālistiem atzinis, ka zaudējis uzticēto naudu. "Katrā ziņā tur noteikti bija kaut kas dīvains," viņš sacījis. 

Šī gada pavasarī arī Lietuvā gaismā nāca skandāls par potenciāli pazudušiem miljoniem eiro investoru naudas. 2023. novembrī no kapitāla ieguldījumu fonda "BaltCap" Lietuvā tika atlaists ilggadējs darbinieks Šaruns Stepukonis, bet 2024. gada pavasarī nāca gaismā, ka vairāki miljoni eiro, kas bija paredzēti Viļņas stadiona izbūvei, iespējams, iztērēti tiešsaistes kazino. "Delfi Bizness" vēstīja, ka lietuvieša pārvaldītajā fondā bijusi arī nauda no vairākiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pensiju fondiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!