Foto: Pexels

"Indexo Banka" šobrīd pabeidz pēdējos pakalpojumu darbības testus un uzsāks darbu 28. augustā, sākotnēji piedāvājot apkalpošanu Latvijas privātpersonām, liecina pirmdien no rīta sniegtā informācija.

No 28. augusta Latvijas iedzīvotāji varēs kļūt par bankas klientiem, izmantojot jaunu mobilo lietotni. Bankas klientiem būs pieejami inovatīvi finanšu produkti, kā arī visi bankas pamata pakalpojumi, stāsta viens no "Indexo" dibinātājiem un jaunās "Indexo Bankas" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.

Jaunās bankas mērķis ir Latvijas finanšu tirgū veicināt konkurenci gan ikdienas apkalpošanā, gan kreditēšanā.

"Latvijas finanšu vides un arī visas ekonomikas problēma ir zemais konkurences līmenis banku sektorā – banku it kā ir daudz, taču aktīva konkurences cīņa to starpā nav jūtama. Inovācijas ir apstājušās un klientiem vairs netiek piedāvāti izdevīgākie risinājumi," ir pārliecināts Siksnis.

Kā liecinot Eiropas Centrālās bankas dati, Latvija šī gada pirmajā ceturksnī pēc kredītu apjoma pret IKP ieņēma pēdējo vietu Eiropas Savienībā (ES). "Latvijā šis kredītu īpatsvars bija 28%, kamēr ES vidēji tas bija 82%, bet Igaunijā – 59%. Neko nemainot, Latvija turpinās atpalikt no saviem kaimiņiem un ES vidējo pārticības līmeni nesasniegs vēl ilgi," viņš uzsver.

"Indexo" ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā 2. un 3. pensiju līmeņa plānus.

"Indexo Grupā" ietilpstošā banka ir ieguvusi licenci kredītiestādes darbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!