Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nedēļas sākumā akciju cenas krita kā kokiem lapas rudenī. To izraisīja bažas par iespējamo ASV ekonomikas recesiju. Šādā situācijā ieguldītāji, īpaši iesācēji, bieži vien ir pārdomās, vai steigt pārdot savas investīcijas vai tieši otrādi –iegādāties akcijas par zemu cenu, cerot uz nākotnes peļņu. Tādēļ "Delfi Bizness" jautāja ekspertiem, ko šobrīd labāk darīt – pārdot, pirkt vai nogaidīt.

Pagājušajā nedēļā jau astoto sanāksmi pēc kārtas ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) nolēma vēl nemainīt bāzes procentlikmi. Šo lēmumu kā katalizatoru tirgus pavērsienam "Delfi Bizness" min arī "SEB bankas" Uzkrājumu, ieguldījumu un pensijas piedāvājuma vadītājs Oļegs Andrejevs.

Savukārt "INVL Family Office" vadītājs Andrejs Martinovs radušos situāciju "Delfi Bizness" raksturo kā vairāk tehnisku, biržas investoru histērisku reakciju, pieprasot ASV procentu likmju samazināšanu.

"Līdzīgi, ka mazs bērns iekrīt histērijā, kad jūt, ka tuvojas lielveikala izejai, bet vecāki vēl nav iegādājušies saldumus. Citreiz šāda histērija palīdz un saldumi bērnam tiek nopirkti, tas ir, FRS samazinās likmes un tirgum būs daudz jaunu iemeslu cenas kāpumam, bet citreiz bērns saņem "pērienu" un paliek bez saldumiem, proti, likmes paliks nemainīgas, palielināsies bezdarbs, palielināsies recesijas draudi un tamlīdzīgi," stāsta Martinovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!