Foto: Pexels.com, RODNAE Productions

"Bitcoin" miljonāru skaits pasaulē sasniedzis 85 400, kas ir 111% pieaugums 12 mēnešu laikā, liecina "New World Wealth un Henley & Partners" ziņojums.

Tikmēr kopējais kriptovalūtu miljonāru skaits kopumā pasaulē pieaudzis līdz 172 300, salīdzinot ar tikai 88 200 pagājušajā 2022. gadā.

Straujš kriptovalūtu miljonāru pieaugums ir saistīts ar digitālo monētu vērtību kāpumu.

Kā skaidro medijs "Business Insider", viens no faktoriem ir ASV ziemā apstiprinātie "Bitcoin ETF". Proti, finanšu tirgus uzraugi ļāva pakalpojumu sniedzējiem saviem klientiem piedāvāt ieguldījumus kriptovalūtai piesaistītam fondam. Tase 2024. gadā ir palielinājis "Bitcoin" vērtību līdz jauniem maksimumiem.

Jāatgādina, ka martā cena par vienu "Bitcoin" pārkāpa 73 tūkstošu ASV dolāru robežu. Lai gan kopš tā laika dažādu iemeslu dēļ cena ir samazinājusies, taču, ja salīdzina pret pērno gadu, tad cena joprojām ir par aptuveni 45% augstāka.

Jaunie "Bitcoin" ETF līdz šim ir piesaistījuši vairāk nekā 50 miljardus ASV dolāru investoru naudas.

"No sešiem jaunajiem kriptonaudas miljardieriem, kas "tapa" pēdējā gada laikā, pieci radušies, pateicoties "Bitcoin"," sacījis "New World Wealth" pētījumu vadītājs Endrjū Amoils.

  • Vairāk par ieguldījumiem gan tradicionālajos aktīvos, gan kriptovalūtās var uzzināt raidījumā "Nākotnes kapitāls", kur vadītāji gan paši iegulda savu naudu, gan sarunājas ar ekspertiem un investoriem. Raidījumu meklē šeit: "Nākotnes kapitāla" arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!