Ārvalstu investoru nauda nekad nav strauji plūdusi uz Baltijas biržām, jo šis tirgus ir mazs, taču patlaban šī plūsma ir pavisam apstājusies. "Investoru kluba" vadītājs Kaspars Peisenieks to skaidro ar ģeopolitisko situāciju, uzsverot, ka arī vietējā nauda nepaliek šajā tirgū un plūst uz ārzemēm.

Pie visa vainīgi igauņi

Baltijas akciju tirgū, kā to regulāri secina "Nākotnes kapitāla" vadītāji, pēdējie pāris gadi ir bijuši visai drūmi. Proti, akciju cenas pārsvarā ir kritušās vai stāvējušas uz vietas.

Raidījuma vadītājs Konstantīns Kuzikovs uzskata, ka pie tā ir "vainojami" igauņu investori. Proti, Igaunijas ekonomikai aizvadītajos gados klājies mazliet sliktāk nekā Latvijai. Igaunijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šī gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli–jūniju samazinājies par 1,3%, kamēr Latvijas IKP sarucis par 0,1%. Attiecīgi ekonomikas kritums padara igauņus, kas bija aktīvākie investori Baltijā, drūmus un viņi nevēlas pirkt vietējās akcijas.

"Es piekrītu šim faktoram," saka Peisenieks. Taču, viņaprāt, ir vēl pāris citu iemeslu, kas pasliktinājuši noskaņojumu, bet nav izskanējuši Latvijā.

Jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!