Neskatoties uz to, ka vairums Rīgas biržā kotēto uzņēmumu ir savas nozares līderi, kas ik gadu uzrāda stabilus finanšu rezultātus un regulāri demonstrē izaugsmi, vietējo investoru nauda to akcijās neplūst. Akciju cenas krīt jau vairāk nekā gadu. Vai un kā pārliecināt vietējos ieguldīt pašmāju līderos, raidījumā "Nākotnes kapitāls" sprieda "Virši-A", "Indexo" un "DelfinGroup" vadītāji.

Rīgas biržas indekss "OMX Riga GI", kurš apvieno desmit vietējos uzņēmumus, pēdējo trīs gadu laikā krities par teju 33%. Arī Baltijā ir gājis līdzīgi. Lai gan pandēmijas gados izaugsme un attiecīgi arī peļņa pārspēja gan amerikāņu, gan citu strauji augošo pasaules tirgu indeksus, šobrīd investori šeit naudu negrib ieguldīt.

Tādēļ "Nākotnes kapitāls" raidījumā jautājām "Virši-A" finanšu direktorei Vitai Čirjevskai, "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājam Didzim Ādmīdiņam un "Indexo" bankas vadītājam Valdim Siksnim, vai un kā vietējos investorus pārliecināt ieguldīt?

Akciju cenas kritušas

Visu trīs uzņēmumu šī brīža akciju cena ir pat par vairākiem desmitiem procentu zemāka, nekā tā bija, sākot akcijas kotēt biržā.

"DelfinGroup" akciju sākotnējais publiskais akcijas piedāvājums (IPO) notika 2021. gadā un tolaik vienas akcijas cena bija 1,52 centi. Savukārt šī gada 5. septembrī akciju cena bija 1,01 eiro par akciju, tādējādi tā ir par 33,6% zemāka nekā IPO laikā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!