Latvijas uzņēmuma "Eleving Group" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) varētu izcelties ar tā apmēru, tā par septembra beigās paredzēto startu Rīgas un Frankfurtes biržās raidījumā "Nākotnes kapitāls" saka "Eleving Group" finanšu direktors Māris Kreics. Viņš uzskata, ka uzņēmumam nebūs grūti pārliecināt starptautiskos investorus, jo liela daļa biznesa operāciju ir ārpus Baltijas, kur pēdējos gados ārvalstu naudas plūsma ir mazāka, ārzemniekiem baidoties par Krievijas militāro operāciju ietekmi.

Uzņēmums "Eleving Group" ir dibināts 2012. gadā Latvijā un strādā 16 valstīs un trīs kontinentos, piedāvājot transportlīdzekļu un patēriņa finansēšanas pakalpojumus. Transportlīdzekļu finansēšanas segments iekļauj nodrošinātos aizdevumus un mobilitātes pakalpojumus un veido 2/3 no portfeļa. Tā vadošais zīmols ir "Mogo". Savukārt 1/3 no portfeļa veido nenodrošinātie patēriņa finansēšanas pakalpojumi ar "Kredo" un "Tigo" kā vadošajiem zīmoliem.

Nu uzņēmums ir nolēmis doties uz biržu, lai piesaistītu naudu izaugsmei. Uzņēmuma finanšu direktors ir pārliecināts, ka, neskatoties uz nīkuļojošo tirgu Baltijā, tam ir labas iespējas piesaistīt kapitālu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!