Foto: Publicitātes foto

No 23. septembra privātie investori Baltijā un Vācijā var pierakstīties uz Latvijas uzņēmuma "Eleving Group" publisko sākotnējo akciju piedāvājumu (IPO).

Lai veicinātu globālo izaugsmi un paplašināšanās plānus, "Eleving Group" mērķis ar IPO palīdzību ir piesaistīt jaunu kapitālu līdz 30 miljoniem eiro, ar iespēju palielināt piedāvājumu vēl par 10 miljoniem eiro, ja investoru interese izrādīsies lielāka par plānoto.

Piedāvājuma cena par vienu akciju ir noteikta no 1,60 līdz 1,85 eiro. Akcijām var pieteikties līdz 8. oktobrim.

Saskaņā ar apstiprināto dividenžu politiku, uzņēmums ir apņēmies tā akcionāriem izmaksāt dividendes divas reizes gadā 50% apmērā no peļņas, kas pirmajā darbības gadā pēc IPO nodrošinātu tās akcionāriem gada dividenžu ienesīgumu aptuveni 10% apmērā.

Parakstīties uz akcijām var privātie investori no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Vācijas, izvietojot akciju parakstīšanās rīkojumu savas bankas investīciju sadaļā vai izmantojot bankas brokeru pakalpojumus. Tāpat akciju piedāvājums būs pieejams kvalificētiem institucionālajiem investoriem no Eiropas.

  • Nesen raidījumā "Nākotnes kapitāls" viesojās uzņēmuma finanšu direktors Māris Kreics. Viens no iemesliem, kāpēc, neskatoties uz to, ka Baltijas tirgus šobrīd ir ļoti neaktīvs, uzņēmums uzskata, ka apjomīgais IPO būs veiksmīgs, esot plašā uzņēmējdarbība ārpus Latvijas. Tāpat palīdz arī veiksmīgā pieredze ar iepriekš emitētajām obligācijām. Vairāk par uzņēmumu un tā nākotnes plāniem, šeit: Latvijas uzņēmums ķers ārzemnieku naudu ar vienu no lielākajiem IPO Baltijā.

Uzņēmums ir dibināts 2012. gadā Latvijā, ar mērķi nodrošināt transportlīdzekļu finansēšanas pakalpojumus. Šobrīd uzņēmums ar desmit dažādiem zīmoliem strādā jau 16 valstu tirgos Eiropā, Āfrikā un Āzijā. Tā vadošais zīmols ir "Mogo".

"Šis IPO iezīmē nozīmīgu posmu "Eleving Group" attīstībā, tā nostiprinot mūsu stratēģisko virzienu un nākotnes vīziju. Mēs uzskatām, ka mūsu IPO piedāvā vēl nebijušu iespēju Baltijas investoriem ieguldīt globāli orientētā un strauji augošā finanšu tehnoloģiju uzņēmumā," teic "Eleving Group" izpilddirektors Modestas Sudņus.

Kopš dibināšanas uzņēmums ir izsniedzis aizdevumus vairāk nekā 1,8 miljardu eiro apmērā, pagājušo gadu noslēdzot ar 189 miljonus eiro lieliem ieņēmumiem, kā arī 25 miljonu eiro lielu peļņu. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2800 darbinieku, tam ir 270 filiāles un sadarbība ar vairāk nekā 1350 partneriem auto tirdzniecības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!