Foto: Shutterstock

Konts ārvalstīs, alga "aploksnē", izvēle pamest Latviju – tie ir tikai daži no veidiem, kā daudzi parādu jūgā iekritušie līdz šim centās izvairīties no parādu piedziņas. Lai motivētu parādniekus atklāt savus reālos ienākumus un pamazām segt savas saistības, veiktas izmaiņas.

Lielu daļu no šiem parādiem nav iespējams atgūt, jo parādnieks savus ienākumus slēpj, līdz ar to netiek nomaksāts ne tikai parāds, bet valstij gar degunu aiziet arī nodokļu maksājumi.

Lai risinātu esošo situāciju, no 1. oktobra stājušās spēkā izmaiņas Civilprocesa likumā, kas samazina parādniekiem no algas veicamos ieturējumus. Šīs izmaiņas galvenokārt ietekmēs tos, kuriem ir parādi par uzturlīdzekļiem, administratīvajiem sodiem, neapmaksātiem kredītiem un komunālajiem maksājumiem. Daudzos gadījumos piedzītā parāda apjoms mēnesī saruks pat divas reizes vai vairāk.

Kas turpmāk mainīsies parādniekiem, uz ko jaunās izmaiņas attieksies, skaidro "Delfi Bizness", ar praktiskiem piemēriem raksturot, cik liela daļa algas turpmāk būs pakļauta parādu piedziņai, un cik liels naudas apjoms paliks cilvēka rīcībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!