Foto: Shutterstock

Nekustamais īpašums ir populārs ieguldījumu veids Latvijā – daži pērk savām vajadzībām, bet citi, negribēdami ķēpāties ar akcijām vai kriptovalūtām, iegādājas īpašumu ar mērķi pelnīt. "Delfi Bizness" nolēma aprēķināt, cik dzīvokļu vajadzētu iegādāties lielākajās Latvijas pilsētās, lai ik mēnesi varētu sev nodrošināt vidējo mēneša algu.

Šovasar "Delfi Bizness" aprēķināja, cik dzīvokļu vajadzētu iegādāties galvaspilsētā Rīgā, lai īres maksājumos saņemtu vidējo algu. Izrādījās, ka, lai nodrošinātu sev ik mēnesi vidējai alga pielīdzināmus ienākumus, nepieciešams iegādāties vai nu trīs dzīvokļus jaunajos projektos vai piecus padomju laikos celtajās sērijveida mājās.

Tomēr Rīga nav visa Latvija, un pēdējos gados galvaspilsētas nogurdinātie sāk apsvērt arī dzīvokļu iegādi ārpus Rīgas. Tāpēc "Delfi Bizness" kopā ar "Cenubanka.lv" veica aprēķinus, lai saprastu, cik daudz naudas nepieciešams, ja varētu iegādāties īres dzīvokļus lielākajās valsts pilsētās.

Aprēķinu modelis

Šogad otrajā ceturksnī, kas ir jaunākie pieejamie oficiālie dati, vidējā darba samaksa Latvijā pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu bija 1671 eiro. Tātad, ja cilvēkam nav apgādājamo vai citu atvieglojumu, alga "uz rokas" būtu 1196,32 eiro. Ērtības labad šis skaitlis noapaļots līdz 1200 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!