Foto: DELFI

Lietuvas mediju grupas "15min" no ceturtdienas uzsākusi 15 miljonu eiro obligāciju emisiju. Obligāciju gada procentu likme ir 9,8%.

Šo iespēju var izmantot gan privātie, gan institucionālie investori Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Uzņēmums piedāvā 15 000 obligācijas ar nominālvērtību EUR 1000. Šī ir pirmā reize Baltijā, kad mediju uzņēmums publiski piedāvā investoriem šāda apjoma obligāciju emisiju, un pirmā reize, kad Lietuvas mediju uzņēmums ienāk obligāciju tirgū.

"Uzskatu, ka mūsu vīzija - izveidot augstas kvalitātes, spēcīgu mediju grupu - piesaistīs gan privātos, gan institucionālos investorus. Mums vienmēr bijusi raksturīga atvērtība un nestandarta domāšana, tāpēc esam izvēlējušies finansēšanas modeli, ko arvien biežāk izmanto mūsdienīgi uzņēmumi. Ilgtermiņā mēs, kā sabiedrība, tikai iegūsim no augošiem un uz vērtībām balstītiem medijiem," pauž "15min" grupas izpilddirektors Tomass Balžeks (Tomas Balžekas).

Parakstīšanās tiks atvērta šī gada 10. oktobrī un tiks slēgta 24. oktobrī plkst. 12.00. Obligāciju dzēšana paredzēta 2026. gada 28. oktobrī, procentu izmaksa - katru ceturksni. Šajā periodā tiks emitētas obligācijas 15 miljonu eiro vērtībā, kopējais obligāciju programmas apjoms ir 16 miljoni eiro. Uzņēmums plāno iesniegt pieteikumu emitēto obligāciju iekļaušanai alternatīvajā tirgū "Nasdaq Vilnius First North".

"15min" grupai pieder ziņu portāls "15min", Lietuvas radiostacijas "M-1", "M-1 Plus", "Lietus", "M-1 Dance", "Laluna", kā arī žurnāli "Žmonės", "Ji", "Legendos", ziņu aģentūra "BNS", un drīzumā tā iegādāsies arī reklāmas aģentūru "Reklamos ekspertai". Pagājušajā gadā šo uzņēmumu kopējais apgrozījums sasniedza 18,7 miljonus eiro, bet peļņa - 4,5 miljonus eiro. 15min.lt ir otrs lielākais ziņu portāls Lietuvā ar 1,3 miljonu unikālo lietotāju. M-1 ir populārākā radiostacija Lietuvā ar vairāk nekā 300 000 klausītājiem dienā.

Emitētās obligācijas ir nodrošinātas ar SIA "M-1", SIA radio stacija "Ultra Vires" un SIA "Radijo stotis Laluna"" akcijām. Publisko obligāciju piedāvājumu organizē Šauļu banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!