Ieguldīja un aizmirsa. Pēc desmit gadiem, kad apskatījās, kas ir sakrājies, atklājās patīkams pārsteigums, kas tad arī komunikācijas aģentūras "Olsen + Partners" partneri un komunikācijas eksperti Olgu Kazaku padarīja par investori, kura ne tikai pati iegulda, bet arī cenšas izglītot savu meitu, lai viņa pēc iespējas ātrāk saskatītu "salikto procentu maģiju". Par savu pieredzi un skatījumu uz naudu Kazaka stāstīja raidījumā "Nākotnes kapitāls".  

Lai gan Olga Kazaka pārstāv sociālās zinātnes, ar kurām saskaras gan universitātē, kur ir pasniedzēja, gan profesionālajā jomā, viņa saka, ka matemātika un eksaktās zinātnes viņu vienmēr interesējušas. Tāpēc arī brīdī, kad sapratusi, ka patīk ieguldījumu joma, tam ir pievērsusies ļoti racionāli.  

Veiksmīgs ieguldījums, neko nedarot 

Komunikācijas speciālistes un uzņēmējas Kazakas kļūšana par investori ar veiksmīgu portfeli bijusi pavisam nejauša. Pirms teju divdesmit gadiem kāda banka, Kazakas kliente, piedāvājusi ieguldījumu fondu pakalpojumu. Tolaik speciāliste, lai labāk saprastu, kas tad ir tas, ko banka piedāvā, pieslēdza sev šo pakalpojumu ar regulāru mēneša maksājumu. "Es investēju ilgus gadus, nedomājot par to vispār," saka Kazaka.  

Viņa stāsta, ka tā pagājuši apmēram desmit gadi, līdz radusies doma paskatīties, kas ar ieguldījumu notiek. Pakalpojums gan esot bijis tik sens, ka interneta bankā nevarēja to atrast, arī bankas darbinieki sākotnēji nevarēja saprast, kur tad investores nauda aizplūst. "Tas pakalpojums jau bija transformējies citos formātos," smejas Kazaka, stāstot, ka tagad gan viss ir nokārtots. 

Izrādās, tur bijis labs pieaugums. Šobrīd, pēc divdesmit gadiem, portfeļa vērtība pieaugusi par vairāk nekā 50%. "Tad man bija tāds "Ahā!""

Vairāk par Olgas Kazakas stratēģiju, portfelī iekļautajām akcijām un padomiem jaunajiem investoriem uzziniet raidījumā!

2021. gadā Konstantīns Kuzikovs sāka investēt 50 eiro nedēļā. Mērķis ir desmit gadu laikā sasniegt kapitāla vērtību 36 000 eiro. Sākot no 2022. gada janvāra, Raivis Vilūns ir sācis investēt ienesīgākos, bet arī riskantākos finanšu instrumentos. 2023. gadā investoriem pievienojās "SEB Roboinvestora" portfelis, kas veic automatizētus ieguldījumus pasaules ETF. Raidījumā abi investori tiekas gan ar ekspertiem, gan amatieriem, lai saprastu, kur un kā tad labāk ir veidot savu nākotnes kapitālu!

Jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"! 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!