Foto: Publicitātes foto

Kafijas grauzdēšanas uzņēmums AS "Kalve Coffee" paziņojis par tā juridiskās formas maiņu no sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) uz akciju sabiedrību (AS), padomes izveidi, kā arī uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu. Tādējādi uzņēmums turpina aktīvu gatavošanos tā iecerētajam sākotnējam publiskajam akciju piedāvājumam (IPO).

"Reorganizācija uz akciju sabiedrību ir viens no priekšnoteikumiem, kuru esam īstenojuši, lai sagatavotos IPO. Iecerētais akciju piedāvājums ļaus mums piesaistīt papildu finanšu resursus, lai nodrošinātu uzņēmuma tālāku izaugsmi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām," stāsta Gatis Zēmanis, AS "Kalve Coffee" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

Biznesa dati:

AS "Kalve Coffee"

Reģistrācijas datums: 24.01.2017.

Juridiskā adrese: Mārupes nov., Mārupes pag., Jaunmārupe, Mazcenu aleja 43B

Darbības veids: Tējas un kafijas pārstrāde

Apgrozījums (2023. gadā): 2 488 766 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2023. gadā): 53 439 eiro

Darbinieku skaits: 40

Patiesais labuma guvējs: Gatis Zēmanis

Avots: "Lursoft"

Līdz ar juridiskās formas maiņu, izmantojot daļu no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas, no 25 tūkstošiem eiro uz 100 tūkstošiem eiro palielināts arī uzņēmuma pamatkapitāls, kā arī izveidota uzņēmuma padome. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Rūdolfs Strēlis, padomē strādās arī uzņēmuma līdzdibinātājs Jānis Andersons un Justīne Lība Elferte. Tikmēr par valdes locekli, finanšu direktoru iecelts Jānis Zēgners.

Kā informē uzņēmumā, Strēlis guvis plašu pieredzi klientu pieredzes, inovāciju un finanšu piesaistes vadībā apdrošināšanas kompānijā "If", mobilo sakaru operatorā LMT, Ekonomikas ministrijā. Elfertes specializācija ir organizāciju stratēģiju, ietekmes pušu vadības un interešu pārstāvības jautājumi. Viņa ir strādājusi jaunuzņēmumā "Longenesis", Finanšu izlūkošanas dienestā, Latvijas Transatlantiskajā organizācijā un citviet. Zēgners kā finanšu profesionālis guvis pieredzi darbā "Airbus", kā arī vairākos jaunuzņēmumos.

2024. gada jūnijā "Kalve Coffee" paziņoja par plāniem šī gada otrajā pusē īstenot sākotnējo publisko akciju piedāvājumu un piesaistīt vismaz vienu miljonu eiro.

AS "Kalve Coffee" ir specialty kvalitātes kafijas grauzdētāja, kuru 2019. gadā dibināja Gatis Zēmanis, Raimonds Selga un Jānis Andersons. Uzņēmumam ir četras kafejnīcas-tirdzniecības vietas Rīgā, kā arī viena Vācijā. Kafiju uzņēmums grauzdē tā grauzdētavā Jaunmārupē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!