Foto: LETA
Likvidējamās AS "VEF banka" aktīvu vērtība šā gada septembra beigās bijusi 3,453 miljoni latu, liecina bankas pārskats oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Līdzekļu apjoms bankas kasē un prasības pret Latvijas Banku veidoja 36 467 latus, savukārt kopējais kredītu apjoms bija 1,438 miljoni latu.

Noguldījumu kopsumma septembra beigās bija 40 692 lati, kapitāla un rezervju apjoms - 2,92 miljoni latu.

Likvidācijas izdevumi septembrī bijuši 11 909 latu apmērā.

Jau vēstīts, ka "VEF banku" tās bijušie īpašnieki pārdeva 2007.gadā, un kopš tā laika tās akcionāru sastāvs bija vairākkārt mainījies. Tomēr pagājušā gada 26.maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma anulēt bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai.

"VEF bankai" licence kredītiestādes darbībai tika anulēta, pamatojoties uz Kredītiestāžu likuma 27.panta pirmās daļas 8.punktu. Tas paredz licences anulēšanu, ja kredītiestāde neievēro šī likuma un citu kredītiestādes darbību regulējošo likumu prasības un FKTK normatīvos noteikumus un rīkojumus.

FKTK Rīgas apgabaltiesā iesniedza "VEF bankas" likvidācijas pieteikumu, un pagājušā gada 15.novembrī tiesa atzina banku par likvidējamu. Šis lēmums nebija pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!