Foto: DELFI
Sarūgtināti par valdības noraidošo attieksmi pret opozīcijā esošās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sagatavotajiem priekšlikumiem 2014.gada valsts budžetam, ZZS deputāti nolēmuši nākamnedēļ nebalsot par budžeta pieņemšanu galīgajā lasījumā.

Iepriekš ZZS deputāti atbalstīja gan 2014.gada valsts budžeta un to pavadošo likumprojektu paketes nodošanu komisijām, gan tā pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Tomēr otrdien, lemjot par deputātu priekšlikumiem, valdība neatbalstīja ZZS priekšlikumu mainīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu sadalījuma proporciju, pašvaldību budžetos ieskaitāmo nodokļa ieņēmumu daļu palielinot no pašreizējiem 80% līdz 81%.

Tāpat ZZS neapmierinātību izraisījis valdības lēmums pašvaldību autoceļiem paredzēto mērķdotāciju palielināt tikai par 7 miljoniem eiro, nevis par ZZS prasītajiem 11,8 miljoniem eiro. Tiesa gan, jau iepriekš premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) bija ZZS solījis parūpēties par 7 miljonus eiro liela papildu finansējuma piešķiršanu pašvaldību autoceļiem.

Opozīciju sarūgtinājis arī tas, ka nav atbalstīts priekšlikums nākamgad ar brīvpusdienām nodrošināt arī ceturto klašu audzēkņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!