Foto: Publicitātes attēls

"MasterCard" un nebanku sektora finanšu pakalpojumu sniedzējs "Transact Pro" ir noslēguši sadarbības līgumu ar Jelgavas pašvaldību par jaunās "Mastercard City Key" kartes risinājuma ieviešanu Latvijā.

Tā pašvaldības iedzīvotājiem kalpo gan kā identifikācijas līdzeklis, gan kā rīks pakalpojumu, atvieglojumu un pabalstu saņemšanai, gan arī kā norēķinu karte. Savukārt pašvaldībai šis būs risinājums, kas nodrošina tās iedzīvotājiem piešķiramo atvieglojumu un citu labumu un priekšrocību efektīvāku pārvaldīšanu un uzskaiti.

"City Key" projekta ieviešana Jelgavā ir rezultāts "MasterCard" sadarbībai ar pilsētu un tās dalībai "MasterCard" aizsāktajā "City Possible" globālajā tīklā. Šis tīkls tika izveidots pirms četriem gadiem 2018. gadā, un tā izveidošanas mērķis bija sadarbības ceļā rast veiksmīgu risinājumu dažādiem pilsētu un pašvaldību pārvaldības izaicinājumiem.

Programma kopš 2018. gada ir ievērojami attīstījusies un paplašinājusies, no 16 dibinātājvalstīm izaugot par globālu ekosistēmu ar vairāk nekā 330 pilsētām un kandidātpilsētām.

"Uzskatām, ka tas kalpo kā būtisks instruments, kas uzlabos Jelgavas iedzīvotāju ikdienu," izteicies "MasterCard" Ziemeļvalstu un Baltijas finanšu institūciju vadītājs Johans Modeniuss.

Pirmās kartes Jelgavā skolēniem izsniegtas pēc vasaras beigām, savukārt oktobrī ir plānots izsniegt kartes pensionāriem.

"Veidojam Jelgavu kā viedo pilsētu. Jelgava ir pirmā Latvijas pašvaldība, kas ir īstenojusi "Mastercard City Key" projektu, kas atvieglos pašvaldības pakalpojumu saņemšanu," pauž Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

"Mastercard City Key" risinājums līdz 2022. gada beigām tiks ieviests arī citās Latvijas pilsētās.

"Šobrīd notiek aktīva saziņa arī ar citām pašvaldībām, esam pārliecināti, ka drīz Latvijā šo iespēju izmantos arvien vairāk pašvaldību," komentē Transact Pro Biznesa attīstības nodaļas pārstāvis Artūrs Žogots.

Karte atbilst visām Atvieglojumu vienotās informācijas sistēmas likuma un Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likuma prasībām, kas paredz elektroniskās identifikācijas sistēmas izveidi atvieglojumu saņēmējiem valstī pēc vienotiem principiem.

"MasterCard" privātuma politika, atbildība par datu saglabāšanu un to drošību nozīmē, ka tā ievāc un apkopo datus tikai tādā apjomā, kas nepieciešams pakalpojuma sniegšanai, kā arī nodrošina šo datu izmantošanas caurskatāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!