Foto: Pixabay

Lai gan kriptovalūtas tika radītas ar mērķi apiet finanšu tirgus, digitālās monētas neizbēgami satuvinās ar tradicionālo finanšu pasauli. Maksājumu gigants "Mastercard", kā ziņo CNBC, pirmdien sāks piedāvāt programmu, kas ļaus bankām vieglāk apkalpot darījumus ar kriptovalūtām.

"Mastercard" darbosies kā “tilts” starp "Paxos", kriptovalūtu tirdzniecības platformu, ko jau izmanto "PayPal", un bankām. Maksājumus gigants norāda, ka tas nodrošinās atbilstību normatīvajiem aktiem un drošību.

Šie divi ir bijuši galvenie iemesli, ko bankas minējušas kā iemeslu, kāpēc tās nepiedāvā klientiem darījumus ar šiem aktīviem.

Lai gan kopš pērnā gada rudens kriptovalūtas ir zaudējušas no 50% līdz pat 99% savas vērtības, kā redzams no finanšu gigantiem, tā sauktā "kripto ziema" tos nebiedē. "Delfi Bizness" jau iepriekš rakstīja, ka "Blackrock" nesen kā paziņoja klientiem par iespēju ieguldīt kriptovalūtās. Tāpat "JPMorgan", "Morgan Stanley" un citiem finanšu gigantiem ir izveidotas īpašas analītiķu nodaļas, kas strādā ar šiem jautājumiem.

"Mastercard" norādījis, ka aptaujas liecina par pieprasījumu pēc aktīva, taču aptuveni 60% respondentu sacījuši, ka viņi labprātāk pārbaudītu ūdeņus, izmantojot esošās bankas, nevis paļautos uz mazāk saprotamām un nedrošām kriptobiržām.

"Ir daudz patērētāju, kurus tas patiešām interesē un kuri interesējas par kriptovalūtām, taču viņi justos daudz pārliecinātāki, ja šos pakalpojumus piedāvātu viņu finanšu iestādes," izdevumam "CNBC" sacīja "Mastercard" digitālo jautājumu vadītājs Džorns Lamberts.

Maksājumu uzņēmums paziņoja, ka tā uzdevums ir noturēt bankas "pareizajā" likuma pusē, pārbaudot darījumus un nodrošinot nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas un identitātes uzraudzības pakalpojumus. "Mastercard" izmēģinās produktu nākamā gada pirmajā ceturksnī, pēc tam izvērtēs rezultātus, lai nākotnē paplašinātu darbību citviet pasaulē.

"Mastercard" šobrīd neatklāj, kuras bankas ir piekritušas jaunajam pakalpojumam.

Arī "Visa", kas ir otrs maksājumu gigants, ir sācis darboties kriptovalūtu sfērā. "CNBC" vēsta, ka uzņēmumam ir apmēram septiņdesmit dažādas partnerības kripto jomā un nesen uzņēmums sāka piedāvāt kripto debeta kartes četrdesmit pasaules valstīs sadarbībā ar uzņēmumu "FTX".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!