Foto: AFP/Scanpix

Elektroauto ražotāja "Tesla" akcijas, kā liecina biržu informācija, jau divpadsmito dienu pēc kārtas turpina pieaugt vērtībā un uzrāda labākos rezultātus kopš pērnā gada rudens.

Miljardiera Īlona Maska uzņēmums "Tesla" pirmdien (naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika) uzstādīja jaunu personīgo rekordu, proti, pirmo reizi uzņēmuma publiskās tirgošanās vēsturē divpadsmit dienas pēc kārtas tā akciju vērtība aug.

2021. gada 8. janvārī beidzās iepriekšējējais "rekords", proti, akciju cena auga viendpadsmit dienas pēc kārtas.

Elektrisko transportlīdzekļu giganta akciju vērtība pēdējo vienpadsmit dienu laikā bija pieaugušas par 33,6%, salīdzinot ar 37,4% pieaugumu 2021. gadā.

Otrdien akciju cena sasniedza gandrīz 250 dolārus par vienu akciju. Tā ir augstākā cena, kas bijusi kopš pērnā gada oktobra sākuma.

Jāmin, ka ne tikai "Tesla" pieredz labas dienas, bet arī citi elektroauto ražotāji. To, CNBC analītiķi skaidro ar pieprasījuma pēc elektroautomašīnām pieaugumu Ķīnā.

Japānas investīciju bankas "Mizuho" analītiķis Vīdžejs Rakešs, paziņojumā investoriem, rakstījis, ka ka "Tesla" pārdošanas apjomi Ķīnā ir bijuši "spēcīgi", salīdzinot ar Ķīnas vienaudžiem. Pirmajā ceturksnī "Tesla" no Ķīnas tirgus guva ieņēmumus 4,89 miljardu ASV dolāru apmērā jeb 21% no kopējiem ieņēmumiem.

Tāpat kopumā ari globālajos finanšu tirgos ir salīdzinoši laba situācija. Ir gaidāms, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) trešdien iepauzēs procentlikmju paaugstināšanu, lai dotu savas politikas noteicējiem vairāk laika novērtēt līdzšinējo procentlikmju paaugstināšanu ietekmi uz ekonomiku un bankām. Tas investoru pamudināja būs pozitīviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!