Fоtо: Unsplash

Pirmo reizi divu gadu laikā pirmā un populārākā kriptovalūta "Bitcoin" veidoja vairāk nekā 50% no visas kriptovalūtu tirgus.

Investīciju firmas "Blackrock" izplānotais "Bitcoin" ETF un ASV valdības vēršanās pret kriptovalūtu biržām un stabilajām monētām, likušas investoriem atgriezties pie nozares "zelta standarta" - "Bitcoin", raksta medijs "Coin Telegraph".

19. jūnijā "Bitcoin", kas, kā daudzi norāda ir vienīgā patiesi decentralizēta kriptovalūta pasaulē, pirmo reizi kopš 2021. gada veidoja pusi no visa kriptovalūtu tirgus. Te gan jāmin, ka kopš 2021. gada kriptovalūtu tirgus ir sarucis apmēram trīs reizes. Taču, lai gan "Bitcoin" arī ir zaudējis vairāk nekā pusi vērtības, daudzas citas populārākās monētas ir sarukušas vērtībā daudz vairāk.

50% tirgus kapitalizācijas tituls gan netika saglabāts ilgi un jau tajā pašā dienā tas noslīdēja zem šī simboliskā cipara. Tomēr, kā norāda "Coin Telegraph" tas liecina, ka investori, kuri grib ieguldīt kriptovalūtās, uzticas "Bitcoin" un zaudē ticību citām monētām.

Tas nozīmē, ka "Bitcoin" pieder puse no kriptovalūtu kopējās 1,1 triljona ASV dolāru tirgus kapitalizācijas. Saskaņā ar "Coingecko" datiem "Bitcoin" pašreizējā tirgus kapitalizācija ir 519 miljardi ASV dolāru

Jāatzīmē, ka kopš 2022. gada 27. novembra "Bitcoin" dominējošais stāvoklis tirgū ir palielinājies par vairāk nekā 10,5%.

Tuvākais sekotājs "Ethereum" veido apmēram 20% no visa tirgus.

"MicroStrategy" līdzdibinātājs un atklāts "Bitcoin" fans Maikls Sailors paudis, ka "Bitcoin" nākamajos gados sasniegs 80%, jo pieaugošais Vērtspapīru un biržu komisijas spiediens (SEC) liks stabilajām monētām un lielākajai daļai citu kriptovalūtu aktīvu “pazust”.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !