Fоtо: Scanpix/Reuters
Digitālo monētu pasaulē vienīgā faktiskā vērtība ir uzticība – kriptovalūtu gadījumā tā ir uzticība tam, ka tās varēs apmainīt pret reālās pasaules labumiem. Taču – vai šī uzticība saglabāsies, ja pasaules lielākās ekonomikas valdība tās nevēlas atbalstīt? ASV uzraugi iecirtuši zobus kriptovalūtās un to biržās, pagaidām gan investori vēl nav sākuši masveidā mukt prom no saviem ieguldījumiem.

Pērn, kad vairākas kriptovalūtas sabruka un daži kriptovalūtu pasaules uzņēmēji no miljonāriem kļuva par apsūdzētajiem, arī amatpersonas visā pasaulē sāka domāt, kā regulēt šīs monētas.

Šogad ASV regulatori ir nopietni pieķērušies kriptovalūtām, un daži brīdina, ka tas varētu aizkavēt vai pat nogalināt digitālās monētas visā pasaulē. Citi savukārt min, ka kriptovalūtas nekur nepazudīs, bet ASV zaudēs savu pozīciju, un Eiropas Savienība ar MiCA regulējumu ieņems līdera lomu.

Birža, aizdevējs un banka

ASV vērtspapīru regulators (SEC) jūnija sākumā vērsās tiesā pret kriptovalūtu platformu "Coinbase" un pasaulē lielāko kriptovalūtu biržu "Binance". Kā raksta "Reuters", ja tiesas prāvas būs veiksmīgas, tās varētu mainīt kriptovalūtu tirgu, veiksmīgi apliecinot SEC jurisdikciju pār nozari, kas gadiem ilgi apgalvojusi, ka digitālās monētas nav pielīdzināmas vērtspapīriem un ka SEC tās nevajadzētu regulēt.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Подпишись и читай:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !