Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc "Vagner" algotņu vadītāja Sergeja Prigožina neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma, Krievijas nacionālā valūta sasniegusi zemāko punktu piecpadsmit mēnešu laikā.

Rublis pieredzēja milzīgu vērtības kritumu 2022. gada februārī, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā. Vēlāk kurss tika stabilizēts un agresora valsts valūta bija nedaudz atkopusies vismaz "uz papīra".

Taču pēc aizvadītajā nedēļas nogalē pieredzētā "Vagner" algotņu apvērsuma mēģinājuma tas ir nokrities līdz līmenim, kāds bija kara sākumā.

"Radio Free Europe" ziņo, ka pirmdienā līdz plkst. 7:15 pēc vietējā laika Maskavā rublis bija par 2,1 procentu vājāks attiecībā pret ASV dolāru, sasniedzot 86,50, savukārt pirms tam cena bija 87,2300, kas ir tā vājākais punkts kopš 2022. gada marta. Rublis arī zaudējis 2,2%, tirgojoties pie 94,37 pret eiro, un zaudēja 2,1 procentu pret ķīniešu juaņu, sasniedzot 11,95 par vienu Ķīnas valūtas vienību.

Satraukums par militāro sacelšanos Krievijā potenciāli, kā raksta "Reuters", arī ir pacēlis naftas cenu. "Brent" jēlnaftas, kas ir globāls etalons Krievijas galvenajam eksporta eksportam, cena pieauga par 0,2% līdz 74,03 USD par barelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!