Baltijas tirgus nav liels, bet sava mazā izmēra dēļ brīžos, kad biržā parādās jauni spēlētāji un kad akciju vērtība kāpj, tas savā vidējā ienesīgumā spēj apsteigt pat lielos amerikāņu uzņēmumu indeksus. Lai gan pirmais pusgads Baltijas kapitāla tirgos bijis salīdzinoši mierīgs, kopfinansējuma platformas "Capitalia" vadītājs Juris Grišins raidījumā "Nākotnes kapitāls" sacīja, ka pēc klusākiem brīžiem vienmēr nāk jauni aktivitātes viļņi.

Drāma nav galvenais

“Pietrūka dramatisma. Bišķin uz augšu, bišķi uz leju, bet salīdzinoši līdzeni,” raksturojot to, kas noticis Baltijas kapitāltirgos pirmajā pusgadā, saka “Capitalia” vadītājs Juris Grišins.

"Beigās ir pareizi, ka uz biržu nesāk skatīties, kā uz izklaidi. Man liekas tas, ka mums ir bijis mierīgi, ir labi," saka Grišins, norādot, ka ekonomikā arī bija mierīgs periods, kas investīcijām ir labvēlīgi. Viņš iesaka domāt ilgtermiņā, nevis cerēt uz lielām svārstībām.

Savukārt atbildot uz Kuzikova jautājumu, vai tas ir labi, ka nekas nenotiek, Grišins komentē: “Ja paskatāmies divdesmit gadu griezumā, tad Baltijas valstu akciju indekss nopelnīja 10,9% līdz marta vidum, “S&P 500” tajā pašā laikā bija 9,5%. Vienīgais, kas notiek “S&P” gadījumā - vilnīši ir asāki, bet es kā investors jūtos labāk, kad tie pīķi un lejas nav tik izteiktas.”

Viena no lietām, kas raksturo šo periodu - šogad Baltijas pirmajā sarakstā nav bijuši jauni publiskie akciju piedāvājumi. “Arī Amerikā, tāpat kā Baltijas valstīs, uzņēmumi ieiet biržā, kad ir labvēlīgi tirgus apstākļi, kad investoriem ir optimisms par nākotni, uzņēmējiem pašiem ir optimisms par nākotni. Kad ir ļoti daudz IPO, tad tirgus ir tuvu 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!