Foto: Publicitātes foto

Igauņu apģērbu tirgotāja "Baltika" akcijas pēdējo dienu laikā zaudējušas pusi savas vērtības, investoriem cenšoties pārdot pirms uzņēmums pamet biržu, ziņo "Delfi Ärileht".

Uzņēmuma akcijas kopš pirmdienas ir pieredzējušas strauju kritumu, jo lielākās akciju paketes turētājs ir paziņojis, ka uzņēmums plāno pamest biržu un ka akcijas tiks atpirktas par cenu 0,08 eiro par vienību. "Baltika" ir veikali visās trijās Baltijas valstīs un tie izplata apģērbus ar zīmoliem - "Monton", "Baltman", "Mosaic", "Bastion" un "Ivo Nikkolo".

Sestais lielākais "Baltika" akcionārs Tarmo Koivs piedāvājumu nosauca par smieklīgu. "Nē, šai cenai nevar piekrist, jo tik zema cena vēl nekad nav bijusi," viņš sacīja portālam "Delfi Ärileht".

Investoram ir taisnība, kopš uzņēmuma starta biržā 2005. gadā cena nekad nav noslīdējusi līdz 0,08 eiro par vienību.

"Viņi varētu izteikt pieklājīgu pārņemšanas piedāvājumu, kas palīdzētu atbalstīt turpmāko uzņēmuma tēlu. Ja viņi šādi izrīkosies ar vairāk nekā 2600 mazajiem akcionāriem, tas ir ļoti skumji, un es domāju, ka tas uzņēmumam nākotnē nenāks par labu," piebilda Koivs.

Šis paziņojums ievērojami iedragāja uzņēmuma akciju vērtību, investoriem cenšoties pārdot akcijas par augstāku cenu nekā lielākais akcionārs piedāvā.

Lielajam akcionāram pieder 90,2% "Baltika" akciju, bet pārējās pieder mazajiem akcionāriem. "Baltika" arī paziņoja, ka ir parakstījusi apvienošanās līgumu ar lielāko akcionāru "KJK BLTK Holding OÜ".

Pirmdien "Baltika" mazajiem akcionāriem piederēja gandrīz 5,3 miljoni akciju.

Akcionāru sapulce notiks 27. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!